FAZ: Ο Μακρόν προτίθεται να προστατεύσει την Ελλάδα

FAZ: Ο Μακρόν προτίθεται να προστατεύσει την Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:40 Δημιουργία 30/09/21, 08:31
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Άρθρο αφιερωμένο στην Ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία δημοσίευσε η η Frankfurter Allgemeine Zeitung, με τίτλο «Ο Μακρόν προτίθεται να προστατεύσει την Ελλάδα από ‘επιθέσεις‘».

«Γαλλία και Ελλάδα υπέγραψαν αμυντική συμφωνία, την οποία ερμηνεύουν ως πρώτο, τολμηρό βήμα προς την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης», αναφέρει το άρθρο.

Σε ανταπόκριση από το Παρίσι η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο στην κοινή συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων για συμφωνία πέρα και πάνω από υπάρχουσες δομές, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο έλληνας πρωθυπουργός θύμισε ‘τις δύσκολες ώρες το καλοκαίρι του 2020‘ όταν μόνο η Γαλλία έσπευσε να συμπαρασταθεί στην Ελλάδα. Στη διένεξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με αφορμή τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων το Παρίσι είχε αποστείλει τότε δύο φρεγάτες στην ανατολική Μεσόγειο. Σε ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις με την Τουρκία ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή εμπροσθοφυλακή σε μια περιοχή με ιδιαίτερη γεωστρατηγική και ενεργειακή σημασία για την ΕΕ»

Πηγή: Deutsche Welle

Αν σου άρεσε κάνε