Μνημόνιο συνεννόησης με τη Naval Group για προμήθεια 3+1 φρεγατών Belharra

Μνημόνιο συνεννόησης με τη Naval Group για προμήθεια 3+1 φρεγατών Belharra

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:36 Δημιουργία 28/09/21, 17:31
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Naval Group Pierre Eric Pommellet και ο πρόεδρος και γενικός Διευθυντής της MBDA Eric Béranger, υπέγραψαν σήμερα Μνημόνιο Συνεννόησης (Memorandum of Understanding) που σηματοδοτεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την προμήθεια τριών φρεγατών FDI HN (Belharra) και του εξοπλισμού τους, με δυνατότητα προαίρεσης για την απόκτηση ακόμη μίας φρεγάτας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Naval Group, οι φρεγάτες FDI κατασκευάζονται στο ναυπηγείο του ομίλου στο Lorient, όπου η δεύτερη φρεγάτα της κλάσης, μόλις μπήκε στην παραγωγή.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η FDI HN θα αποτελέσει πλεονέκτημα ισχύος και κυριαρχίας για την Ελλάδα», καθώς με τις συγκεκριμένες φρεγάτες «το Πολεμικό Ναυτικό θα διαθέτει έναν υπερσύγχρονο στόλο επιφανείας τελευταίας γενιάς και υψηλής επίδοσης».

Ειδικότερα, η FDI HN είναι φρεγάτα πρώτης κατηγορίας, ενώ συγκεντρώνει «τις καλύτερες τεχνολογίες της Naval Group, της Thales και της MBDA, η οποία θα προμηθεύσει τους πυραύλους ASTER 30 B1 και Exocet MM40 Block 3c».

Επίσης, οι φρεγάτες θα είναι πλήρως διαλειτουργικές με τους στόλους της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.

«Η Ελλάδα θα γίνει η δεύτερη χώρα που διαθέτει αυτή την φρεγάτα πολλαπλών αποστολών, ανεβάζοντας τον αριθμό των μονάδων που παράγονται, από πέντε για το Γαλλικό Ναυτικό, σε οκτώ συνολικά, με option για μία ακόμη» καταλήγει η ανακοίνωση της Naval Group.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε