Στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης ο πρωθυπουγός

Στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης ο πρωθυπουγός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:30 Δημιουργία 28/09/21, 16:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην Κρήτη έφτασε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να δει και να ενημερωθεί από κοντά για την κατάσταση που επικρατεί,μετά το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ χθες το πρωί στο Ηράκλειο.

Ο κ. Μητσοτάκης που βρισκόταν στη Γαλλία, επέστρεψε στην Ελλάδα και προσγειώθηκε απευθείας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όπου τον υποδέχτηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο πρωθυπουργός πήγε στο Χουδέτσι Αρχάνων Αστερουσίων, περιοχή που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, σε οδικό δίκτυο αλλά και κτίρια. Εκεί, συνομίλησε με κατοίκους, μικρά παιδιά αλλά και στελέχη της ΕΜΑΚ.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα έσπευσε να του πει αναφερόμενη στο φονικό σεισμό "Είμαι 80 χρονών και αυτό δεν το έχω ξαναδεί" - "Εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε" της απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης από χθες μετά τη σεισμική δόνηση, έδωσε εντολή να βρεθεί στην περιοχή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, όπως επίσης ζήτησε να αναπτυχθεί τάχιστα ο μηχανισμός αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει προκληθεί.

Αν σου άρεσε κάνε