Αδ. Γεωργιάδης: Θα έπρεπε να διερευνήσουμε δικαστικά πολλά θέματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Θα έπρεπε να διερευνήσουμε δικαστικά πολλά θέματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:24 Δημιουργία 28/09/21, 12:06
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Λάθος της κυβέρνησης» της ΝΔ, χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, να μη διερευνήσει περισσότερες υποθέσεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Μιλώντας στην τηλεόραση της Βουλής και στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» ο Αδ. Γεωργιάδης είπε πως «τους έχουμε πάει πολύ μαλακά στα ζητήματα της προηγούμενης διακυβέρνησης. Θα έπρεπε να έχουμε διερευνήσει δικαστικά πολύ περισσότερα θέματα. Αλλά εμείς έχουμε μια αστική ευγένεια που είναι χαρακτηριστικό της δικιάς μας παράταξης. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους κάνουμε τη χάρη να μας απειλούν με ειδικό δικαστήριο και να τους πηγαίνουμε comme il faut. Αυτό δεν υπάρχει».

Ο κ. Γεωργιάδης επαναβεβαίωσε ότι αν ο ρυθμός μεγέθυνσης της οικονομίας συνεχίσει να είναι υψηλός η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις για ελάφρυνση της φορολογίας των πολιτών. «Όλοι προβλέπουν μεγαλύτερη ανάπτυξη από το 5,9 για φέτος και η Τράπεζα της Ελλάδας και οι διεθνείς οίκοι και η Κομισιόν και το ΚΕΠΕ. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, κάτι που θα το ξέρουμε σίγουρα ως το τέλος του χρόνου, θα έχει τα δημοσιονομικά περιθώρια ο πρωθυπουργός αν χρειάζεται να κάνουμε διορθωτικές επιπλέον κινήσεις προς την κατεύθυνση των ανακοινώσεων στη ΔΕΘ και θα μπορεί να το κάνει. Κι εμείς δουλεύουμε στο υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Οικονομικών, το οικονομικό επιτελείο δηλαδή, για να φτιάξουμε αυτές της συνθήκες ώστε να μπορεί ο πρωθυπουργός να προχωρήσει στα επιπλέον, αν το κρίνει σκόπιμο, διορθωτικά μέτρα. Μέχρι στιγμής πάμε καλά και θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά και θα βρεθούμε στο σημείο να μπορούμε να τα δώσουμε. Όχι να μοιράσουμε λεφτά από χρήματα που δεν έχουμε, αλλά να μειώσουμε φόρους από χρήματα που μας περισσεύουν», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. Ερωτηθείς για τα ναυπηγεία Ελευσίνας ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι «είμαστε σε πολύ καλό δρόμο ώστε να λυθεί το δράμα των εργαζομένων και των ναυπηγείων» και θύμισε την επένδυση του εφοπλιστή Προκοπίου στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά όπου έδωσε οριστική λύση.

Πέραν αυτών ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στα «Νέα» υπογράμμισε πως δεν υπήρξε κριτική στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο Αντώνης Σαμαράς είπε σε συνέντευξη του ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την οικονομική της πολιτική διέσωσε τις επιχειρήσεις στη χώρα. Τώρα αυτό γιατί αποτελεί κριτική δεν ξέρω. Και τι εκλαμβάνεται ως κριτική; Είπε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι Ποτάμι. Αυτή είναι η κριτική; Γιατί είπε ο Μητσοτάκης ότι είναι Ποτάμι ή εγώ ότι είναι Ποτάμι; Ναι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι Ποτάμι. Καλά τα είπε ο κ. Σαμαράς. Συμφωνώ μαζί του 100%. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τις γνωστές από την αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας μέχρι σήμερα πολιτικές του θέσεις, είναι συνεπής στην ιδεολογία του. Τον κ. Σαμαρά μπορεί κάποιος να τον συμπαθεί ή να τον αντιπαθεί αλλά δεν μπορεί να μην πει ότι αυτό που λέει το πιστεύει από την αρχή που μπήκε στην πολιτική. Λοιπόν αυτές είναι οι θέσεις του Αντώνη Σαμαρά, με αυτές εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ, με αυτές κυβέρνησε τη ΝΔ ως πρόεδρος της και την Ελλάδα ως πρωθυπουργός της, αυτές εξακολουθεί να έχει μέχρι σήμερα και βεβαίως έχει δικαίωμα να τις λέει. Αυτό γιατί είναι μομφή κατά του Μητσοτάκη μόνο όσοι το γράφουν το ξέρουν» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αν σου άρεσε κάνε