Ν. Αναστασιάδης για Αρχιεπίσκοπο Αμερικής: Το ελληνικό DNA δεν αλλοιώνεται

Ν. Αναστασιάδης για Αρχιεπίσκοπο Αμερικής: Το ελληνικό DNA δεν αλλοιώνεται

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:57 Δημιουργία 25/09/21, 13:42
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για στιγμές πικρίας τις τελευταίες ημέρες, έκανε λόγο ο Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση κυπριακών οργανώσεων στη Νέα Υόρκη.

«Δεν μπορεί κανείς επικαλούμενος τον δικό του πόνο να λησμονεί πως και κάποιοι άλλοι έγιναν πρόσφυγες από τους ίδιους που μετέτρεψαν και τη δική του οικογένεια σε πρόσφυγες», τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος.

«Θα έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Το λέω με πολύ σεβασμό και πολλή εκτίμηση και δεν θέλω να δημιουργηθεί κανένα μα κανένα πρόβλημα μεταξύ της παροικίας, διότι έχει ρόλο να διαδραματίσει ο προϊστάμενος της Εκκλησίας στην Αμερική. Θα πρέπει απλούστατα να συνειδητοποιήσουμε κάποια ώρα ότι ανεξάρτητα της υπηκοότητας, αυτό που στο DNA μας υπάρχει και δεν αλλοιώνεται με τις πολιτογραφήσεις είναι το DNA του Έλληνα», ανέφερε.

Ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι παρά την πικρία που προκλήθηκε και θέλοντας να νιώθει πως είμαστε όλοι ενωμένοι «θα πρέπει να διαγράψουμε το τι συνέβη, η σημείωση ετέθη, το σφάλμα, θέλω να πιστεύω, ότι αναγνωρίστηκε και δια ζώσης θα διαβιβάσω στον σεβασμιότατο την πικρία που έχει προκληθεί και την απογοήτευση που έχει προκαλέσει».

Αν σου άρεσε κάνε