Αδ. Γεωργιάδης: Επιπλέον μέτρα στήριξης με ανάπτυξη πάνω από 5,9%

Αδ. Γεωργιάδης: Επιπλέον μέτρα στήριξης με ανάπτυξη πάνω από 5,9%

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:05 Δημιουργία 17/09/21, 10:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ανοιχτό το ενδεχόμενο στην υιοθέτηση περαιτέρω μέτρων στήριξης άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, ο ίδιος υπογράμμισε πως υπάρχει παράθυρο για περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των διεθνών οίκων για ανάπτυξη που θα ξεπεράσει το 5,9% θα υπάρξει επιπρόσθετος δημοσιονομικός χώρος για κοινωνικό μερισμα.

«Ο διεθνής οικονομικός Τύπος μιλά για οικονομικό θαύμα της Ελλάδας. Τα μέτρα που έλαβε και λαμβάνει η κυβέρνηση έχουν εξαιρετικά θετικό αποτύπωμα. Ξένοι αναλυτές μιλούν για ανάπτυξη κοντά στο 8%. Αν συμβεί αυτό και υπάρξει δημοσιονομικός χώρος θα ληφθούν και περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης των πολιτών» ανέφερε ο κ Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά το διεθνές κύμα αυξήσεων ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την κρίση πληθωρισμού με τον τρόπο που αντιμετώπισε και τις κρίσεις του μεταναστευτικού και της πανδημίας.

Ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε πως το κύμα των ανατιμήσεων θα έχει μικρή διάρκεια ενω αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων ο πληθωρισμός θα αρχίσει την πτωτική του πορεία.


Σχετικά με την αγορά ενέργειας, ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε τον λιγνίτη όχι μόνο ως την πιο ρυπογόνα αλλά και την πιο ζημιογόνα πηγή ενέργειας για τη ΔΕΗ ανακοινώνοντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου έρχεται νέο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, προκειμένου να «κουμπώσουν» άμεσα στο σύστημα οι δεκάδες νέες επενδύσεις και έτσι να πέσουν οι τιμές.

Αν σου άρεσε κάνε