Σε πρώτο πλάνο η απευθείας επαφή με τον πολίτη

Σε πρώτο πλάνο η απευθείας επαφή με τον πολίτη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:07 Δημιουργία 14/09/21, 07:58
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Μετά τη στροφή στην οικονομία, έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε από τη διπλή παρέμβαση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και το γενναίο «πακέτο στήριξης» στην μεσαία τάξη και στους νέους, η κυβέρνηση αναπροσαρμόζει και τις τακτικές κινήσεις της, εστιάζοντας στα θέματα της καθημερινότητας και στην απευθείας επαφή με τον πολίτη.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι η οικονομία θα βρεθεί το επόμενο διάστημα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του, ξεκίνησε ήδη περιοδείες στην περιφέρεια, τις οποίες και θα συνεχίσει μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης παρέστη χθες στον αγιασμό του νεόδμητου σχολείου στο Δαμασι και είχε τη ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους της περιοχής, που δοκιμάστηκε πρόσφατα. Δεν έκρυψε τη χαρά του για την ταχύτητα κατασκευής του νέου σχολείου, αλλά παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν στην περιοχή.

«Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών ενδυναμώνονται όταν υπάρχει συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων. Και είμαι χαρούμενος διότι καταφέραμε αυτή τη δέσμευση την οποία δώσαμε στους δημότες του Δαμασίου, κυρίως στα παιδιά, στους γονείς, στους διδάσκοντες, να την κάνουμε πράξη», τόνισε στις δηλώσεις του.

«Καταφέραμε όντως, σε ταχύτητες ασυνήθιστες για το ελληνικό δημόσιο, να είμαστε έτοιμοι όπως είχαμε δεσμευτεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Όχι απλά κατασκευάζοντας ένα ακόμα σχολείο, αλλά ένα σχολείο υπόδειγμα -πιστεύω- για το πώς πρέπει να κατασκευάζονται όλα τα σχολεία από εδώ και στο εξής. Ένα σχολείο φιλικό προς το περιβάλλον, με υψηλή ενεργειακή απόδοση, με θέρμανση και ψύξη, με αίθουσα πολλαπλών χώρων, ένα σχολείο κόσμημα», κατέληξε.

Τέτοιες ανάλογες επισκέψεις - αστραπή σε περιοχές της περιφέρειας, αναμένεται να πραγματοποιήσει και το αμέσως προσεχές διάστημα, είτε για να ανακοινώσει έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν, είτε απλά για να μιλήσει με τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει την έναρξη διαλόγου με τους νέους για τη διαμόρφωση μιας συνολικής πολιτικής για τη νέα γενιά.

Ανάλογες περιοδείες θα κάνουν και οι υπουργοί του, προκειμένου να καταγράψουν προβλήματα, αλλά και να προβάλουν τα μέτρα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός το περασμένο Σαββατοκύριακο από τη ΔΕΘ.

Σε πολιτικό επίπεδο τώρα, η κυβέρνηση αναμένει εντός των ημερών και τη δημοσιοποίηση των πρώτων - μετά το τέλος της θερινής ραστώνης - δημοσκοπήσεων.

Η εικόνα που υπάρχει σε κυβερνητικά στελέχη είναι πως η κάμψη που προκλήθηκε από τις πυρκαγιές και το «ναυάγιο Αποστολάκη» δεν υπερβαίνει τις 2-2,5 δημοσκοπικές μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε