Κορονοϊός: Σχέδιο τεσσάρων αξόνων με το πρώτο κουδούνι

Κορονοϊός: Σχέδιο τεσσάρων αξόνων με το πρώτο κουδούνι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:46 Δημιουργία 09/09/21, 09:33
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στη διαμόρφωση μίας συνολικής στρατηγικής για την αντιμετώπισης της πανδημίας ενόψει του ανοίγματος των σχολείων - της μεγαλύτερης δραστηριότητας που ανοίγει ξανά - προχωρεί η κυβέρνηση και το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα θα την έχει παρουσιάσει στους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, η στρατηγική αυτή στηρίζεται στους εξής άξονες:

-Στην ενίσχυση της προσπάθειας να πειστούν όσοι εξακολουθούν να διατηρούν επιφυλάξεις για τα εμβόλια.

-Στην επιβράβευση όσων εμβολιάζονται, κυρίως από τις νέες ηλικίες. Ήδη, εξετάζεται η παροχή οικονομικού μπόνους για τους εφήβους μεταξύ 12 και 17 ετών.

-Στην εφαρμογή μέτρων στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης υπέρ των εμβολιασμένων.

-Στην διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν. Ήδη, προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η απόφαση που έλαβε πρόσφατα ο πρωθυπουργός για την παροχή δυνατότητας στους παιδιάτρους να κάνουν το εμβόλιο στους εφήβους.

Σε ό,τι αφορά την υποχρεωτικότητα, η πολιτεία δεν φαίνεται να προχωρεί επί του παρόντος στην επέκταση του μέτρου και σε άλλες ομάδες εργαζομένων, καθώς και η απόδοση ενός τέτοιου μέτρου δεν θα είναι σημαντικά μεγάλη και είναι πιθανόν να δημιουργήσει άλλα προβλήματα, όπως η άμεση αντικατάσταση εκείνων που δεν θα πειθαρχήσουν. Στους εκπαιδευτικούς, άλλωστε, το ποσοστό των εμβολιασμένων έχει αγγίξει πλέον το 80%.

Την ίδια ώρα, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, καθώς η αρχή του νήματος, που άρχισε να ξετυλίγεται στον Παλαμά Καρδίτσας, οδηγεί σε τουλάχιστον άλλες δέκα περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, η εθνική επιτροπή διαφάνειας πραγματοποιεί προληπτικούς ελέγχους, προκειμένου να εντοπιστούν οι 33 κάτοχοι πλαστών πιστοποιητικών (αριθμός που έχει ταυτοποιηθεί μέχρι τώρα), αλλά και η μέχρι σήμερα συμπεριφορά τους, καθώς εμπλέκονται και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Η απόφαση της κυβέρνησης για ταχεία και εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης πιστοποιείται και από την επιλογή του Τάκη Θεοδωρικάκου να ζητήσει από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, Υποστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη,η έρευνα να κινηθεί εις βάθος και με απτά αποτελέσματα, ενώ Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε για τους τέσσερις υγειονομικούς του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι κατείχαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Αν σου άρεσε κάνε