Κ. Μητσοτάκης από Σλοβενία για προσφυγικό: Δεν θα αποδεχτούμε επανάληψη του 2015

Κ. Μητσοτάκης από Σλοβενία για προσφυγικό: Δεν θα αποδεχτούμε επανάληψη του 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:39 Δημιουργία 01/09/21, 12:35
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ξεκάθαρο μήνυμα πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί μία επανάληψη των όσων συνέβησαν το 2015 στο προσφυγικό «μέτωπο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός από τη Σλοβενία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως είναι αναγκαίο να υποστηριχθούν χώρες που βρίσκονται κοντά στο Αφγανιστάν ή συνορεύουν μαζί του, ώστε να διασφαλιστεί η υποστήριξη προσφύγων.

Σημειώνεται πως ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε το βράδυ της Τρίτης με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Janez Janša και σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο Borut Pahor, στην πόλη του Μπλεντ.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εξετάστηκαν περιφερειακά ζητήματα, οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και η πορεία της πανδημίας.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της Covid-19 και τις εκστρατείες εμβολιασμού, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα για την προστασία της δημόσιας υγείας και στο θέμα της υποχρεωτικότητας για τον εμβολιασμό, καθώς από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου τέθηκαν σε ισχύ οι κανόνες για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε δομές υγείας.

Οι ηγέτες συζήτησαν τις νεότερες εξελίξεις στο Αφγανιστάν και τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδρίασε την Τρίτη με κύριο θέμα την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου μεταναστευτικών ροών.

Εξετάστηκε επίσης το θέμα της ευρωπαϊκής προοπτικής των βαλκανικών χωρών, καθώς και η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου.

Παρέμβαση στο Bled Strategic Forum 2021

«Η πολιτική για μένα απαιτεί να είναι κανείς μάνατζερ και ταυτόχρονα ηγέτης ώστε να επιλύει προβλήματα και να διαχειρίζεται σταθερά κρίσεις μικρές και μεγάλες. Σήμερα είναι ανάγκη να παράγουμε αποτελέσματα γιατί αυτό περιμένει ο κόσμος από μας. Το να είσαι ηγέτης σημαίνει πρώτα απ' όλα να λες την αλήθεια και κατά περίπτωση να λαμβάνεις μη δημοφιλείς αποφάσεις. Βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση και πρέπει να λαμβάνουμε αποφάσεις που άλλοι φοβούνται να πάρουν για το πολιτικό κόστος που μπορεί να έχουν. Πρέπει επίσης να μπορεί να κάνει τη διάκριση του τι είναι σημαντικό και τι είναι λιγότερο σημαντικό, με το βλέμμα στο άμεσο μέλλον αλλά και σε ό,τι απαιτεί η μακροπρόθεσμη στρατηγική. Αυτή είναι η δουλειά των σημερινών πολιτικών», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική παρέμβασή του σε πάνελ στο οποίο μετέχει στο πλαίσιο των εργασιών του Bled Strategic Forum 2021, στο Μπλεντ της Σλοβενίας.

Αν σου άρεσε κάνε