Στις 11 ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

Στις 11 ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:47 Δημιουργία 31/08/21, 09:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στις 11 αναμένεται να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ο οποίος θα αφορά δομικές αλλαγές, ενώ το προγραμματισμένο για σήμερα, Τρίτη Υπουργικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη υπό τη νέα πλέον σύνθεσή του.

Έτσι, λοιπόν, όπως από χθες γράφαμε στο Xrimaonline.gr, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη ΔΕΘ στις 11 Σεπτεμβρίου, εκπέμποντας μήνυμα ανανέωσης και επανεκκίνησης.

Στο επίπεδο των προσώπων τώρα, αμετακίνητοι μπορούν να θεωρηθούν μόλις τέσσερις υπουργοί, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι επικείμενες αλλαγές θα είναι ευρείες και θα αφορούν και κρίσιμα υπουργεία και έναν μεγάλο αριθμό υφυπουργών.

Ακίνητοι είναι - σύμφωνα με πληροφορίες - οι υπουργοί κ.κ. Δένδιας, Πιερρακάκης, Καραμανλής και Χατζηδάκης. Το αντικείμενο του κ. Σκυλακάκη, που δεν είναι άλλο από το Ταμείο Ανάκαμψης, δεν πρόκειται να μεταβληθεί και αυτό είναι απόλυτα ανεξάρτητο από τον τίτλο, που θα φέρει ο μέχρι τώρα αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Σταϊκούρας εάν επιλέγει τελικά να φύγει από το συγκεκριμένο πόστο, τότε θα αναλάβει άλλο χαρτοφυλάκιο και δεν θα μείνει εκτός σχήματος.

Από εκεί και πέρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους. Για τους κκ. Χρυσοχοΐδη και Κικίλια οι πληροφορίες που τους φέρουν υπό μετακίνηση παραμένουν, ενώ βέβαιη θεωρείται η δημιουργία ενός νέου υπουργείου για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης που θα προκύψει από το «σπάσιμο» του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Στο επίπεδο των υφυπουργών οι αλλαγές θα είναι ακόμη περισσότερες και σημαντική θα είναι η ένταξη στο κυβερνητικό σχήμα βουλευτών της ΝΔ.

Για τον κ. Μητσοτάκη , οι προτεραιότητες είναι απολύτως ξεκάθαρες για την επόμενη χρονιά και αφορούν:

  1. Την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης
  2. Η αντιμετώπιση της πανδημίας και η δημιουργία ενός σύγχρονου ΕΣΥ
  3. Η περεταίρω ανάπτυξη της πολιτικής προστασίας, με δεδομένα τα διαδοχικά προβλήματα που προκαλεί η κλιματική κρίση
  4. Η συνέχεια των μεταρρυθμίσεων στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση

Με βάση αυτές τις προτεραιότητες, λοιπόν, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει το νέο κυβερνητικό σχήμα και όπως ανέφεραν στο Χrimaonline.gr υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, όσοι εκ των υπουργών φύγουν, δεν σημαίνει ότι ήταν αποτυχημένοι ή ότι αλλάζει η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει ταχύτερο βηματισμό και άμεσες αποφάσεις σε σειρά ζητημάτων.

Αν σου άρεσε κάνε