Τσίπρας: Σφαγή για εισακτέους σε ΑΕΙ, θα καταργήσουμε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Τσίπρας: Σφαγή για εισακτέους σε ΑΕΙ, θα καταργήσουμε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:49 Δημιουργία 27/08/21, 15:44
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για «την σφαγή των εισακτέων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στα ελληνικά ΑΕΙ, ασκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας προσωπικές αιχμές κατά του πρωθυπουργού, με αφορμή την ανακοίνωση ότι «θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να εγκαταστήσει την κόρη του στο Πανεπιστήμιο».


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για πρωτοφανή, στην ιστορία των ελληνικών πανεπιστημίων, αδικία, καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι η επιλογή της είναι «πανεπιστήμια για λίγους, κολλέγια με δίδακτρα για τους πολλούς» και δεσμεύεται ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα καταργηθεί από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Με τη σημερινή ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια, πιστοποιείται ο κυβερνητικός εμπαιγμός χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους: 40.000 νέοι και νέες μένουν εκτός Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μισοί περίπου από αυτούς εξαιτίας του νέου συστήματος εισαγωγής με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που αποφάσισε να θεσπίσει φέτος, εν μέσω πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης. Τέτοια κατάφωρη αδικία γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών πανεπιστημίων».

Αν σου άρεσε κάνε