Γ. Οικονόμου: Ανοιχτή οικονομία - Τοπικά μέτρα όπου χρειάζεται

Γ. Οικονόμου: Ανοιχτή οικονομία - Τοπικά μέτρα όπου χρειάζεται

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:36 Δημιουργία 25/08/21, 10:26
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για στοχευμένα μέτρα τοπικού χαρακτήρα, όπως αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί σε Μεσσηνία και Κρήτη, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε περίπτωση που ξεπεραστούν οι δείκτες ασφαλείας, επαναλαμβάνοντας ότι η οικονομία θα παραμείνει ανοιχτή και απορρίπτοντας το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 την Τετάρτη, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι «εάν ξεπεραστούν οι δείκτες ασφαλείας θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα, αλλά όχι σε λογικές κλεισίματος της εστίασης ή των νυχτερινών κέντρων».

«Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι η οικονομία να μην κλείσει ξανά. Εμείς τα μέτρα που παίρνουμε, όλες οι κινήσεις που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα, τα κάνουμε για να μην αφήσουμε τίποτα να εμποδίσει τον κόσμο να εργαστεί ή τους νέους να σπουδάσουν», είπε.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κρατήσουμε όμηρο την κοινωνία με επιχειρήματα ανθρώπων που δεν τεκμηριώνονται», σημείωσε.

«Δεν θα γυρίσουμε στους περιορισμούς. Θέλουμε να θωρακίσουμε την κοινωνία απέναντι στην πανδημία. Στόχος μας είναι να μπούμε σε κανονικότητα», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και για άλλες κατηγορίες, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι στο «τραπέζι».

«Είμαστε όλοι αντιμέτωποι με την πανδημία. Εμείς δεν διχάζουμε, προστατεύουμε με τα μέτρα τους ανεμβολίαστους», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου, σχολιάζοντας τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Επανέλαβε δε ότι είναι ασφαλή όλα τα εμβόλια και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε όποιο σκεύασμα θέλουν. Ζήτησε από τον κόσμο να προσέξει τα fake news για τα εμβόλια και τόνισε ότι δεν πρόκειται να λογοκριθεί κανείς.

«Δεν μπορούμε όμως να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Έχουμε υποχρέωση να θωρακίσουμε τον κόσμο μπροστά στο ενδεχόμενο να ζήσουμε ξανά καταστάσεις της προηγούμενης περιόδου όταν δεν είχαμε το εμβόλιο», δήλωσε.

Αν σου άρεσε κάνε