Ν. Χαρδαλιάς: Επικίνδυνη πυρκαγιά, ακραίο καιρικό φαινόμενο

Ν. Χαρδαλιάς: Επικίνδυνη πυρκαγιά, ακραίο καιρικό φαινόμενο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:51 Δημιουργία 03/08/21, 21:18
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για «επικίνδυνη πυρκαγιά» και «ακραίο καιρικό φαινόμενο» έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τη μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για δύσκολες καιρικές συνθήκες, που έφτασαν τους 55 βαθμούς Κελσίου με υγρασία 10% και ριπές ανέμων έως και 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περιοχή της Βαρυμπόμπης επιχειρούν 520 πυροσβέστες με 150 οχήματα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι αντιμετώπισαν 315 περιπτώσεις απεγκλωβισμού και απομάκρυνσης ανθρώπων. Όπως σημείωσε, έχουν αποσταλεί 5 sms από το 112, συν ένα τώρα.

Είπε ακόμη ότι η πυρκαγιά, το βράδυ της Τρίτης επικεντρωνόταν σε τρία μέτωπα: στην Βαρυμπόμπη, τις Αδάμες και τους Θρακεμακεδόνες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοίδης τόνισε ότι όλες οι δυνάμεις έδωσαν υπεράνθρωπη μάχη. «Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ αναφερόμενος στις εκκενώσεις μίλησε για «υποδειγματικό τρόπο» διεξαγωγής τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε επίσης ότι το τελευταίο 24ωρο μαίνονται σε ολόκληρη την χώρα 81 δασικές πυρκαγιές, με την πιο σημαντική στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Είπε ακόμη ότι ο ΑΔΜΗΕ απέτρεψε περαιτέρω προβλήματα και η βλάβη αποκαταστάθηκε, ενώ έχει υπάρξει μέριμνα μαζί με το υπουργείο Πολιτισμού για απομάκρυνση έργων μεγάλης αξίας από το Τατόι.

Χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες ώρες, δίδοντας απόλυτη προτεραιότητα να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές, οι περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον.

Αν σου άρεσε κάνε