Ν. Παναγιωτόπουλος: Οι Έλληνες της Διασποράς συνιστούν το πολυτιμότερο πλεονέκτημα του Ελληνισμού

Ν. Παναγιωτόπουλος: Οι Έλληνες της Διασποράς συνιστούν το πολυτιμότερο πλεονέκτημα του Ελληνισμού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:25 Δημιουργία 29/07/21, 21:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Ο Ελληνισμός είναι η μεγαλύτερη δύναμη της χώρας μας. Οι Έλληνες της Διασποράς συνιστούν το πολυτιμότερο πλεονέκτημα του Ελληνισμού». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο χαιρετισμό του, κατά την υποδοχή αντιπροσωπείας της Παγκοσμίου Διακοινοβουλευτικής Ενώσεως Ελληνισμού, σήμερα, στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής ενημέρωση σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, στοχεύοντας στην ανάπτυξη κοινής στρατηγικής.

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι πρωτοβουλίες της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, είναι σημαντικές «για την ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στους Έλληνες του εξωτερικού και την πατρίδα τους, για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων μας και την ενδυνάμωση της διεθνούς ευαισθητοποίησης σε θέματα ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής υπογράμμισε ότι «μοιραζόμαστε κοινές αξίες και με τη μεταξύ μας συνεργασία, προωθούμε τα συμφέροντα του έθνους μας».

Με ανάρτησή του στο twitter, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, δήλωσε υπερήφανος για τους Έλληνες της διασποράς «που διαπρέπουν διεθνώς στην πολιτική, αποτελώντας υπερπολύτιμο κεφάλαιο για τη χώρα μας».

«Για την Πατρίδα όλοι να 'χωμεν μια καρδιά! «Ρήγας Φεραίος» πρόσθεσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ με αφορμή τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Παγκοσμίου Διακοινοβουλευτικής Ενώσεως Ελληνισμού.

Πέραν του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, του υφυπουργού Εθνικής 'Αμυνας και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης κι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

Αν σου άρεσε κάνε