Κίνημα Αλλαγής: « Η συμβολική αύξηση του κατώτατου μισθού αποτελεί εμπαιγμό των εργαζομένων»

Κίνημα Αλλαγής: « Η συμβολική αύξηση του κατώτατου μισθού αποτελεί εμπαιγμό των εργαζομένων»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:14 Δημιουργία 26/07/21, 17:11
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί την απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού «συμβολική», κατά 13 ευρώ τον μήνα, ως εμπαιγμό των εργαζομένων, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι αυτό συμβαίνει την ώρα μάλιστα που η «ακρίβεια» στην αγορά δεν είναι καθόλου «συμβολική» και πλήττει και πάλι το εισόδημα των νοικοκυριών.

«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την ΝΔ. Συνεχίζει να προωθεί το βαθιά συντηρητικό εργασιακό της "όραμα" για την φθηνή και απαξιωμένη εργασία, με τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και συμβάσεις», επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη, ενώ υπενθυμίζει ότι «η ΓΣΕΕ πρότεινε (μετά την 2ετή καθήλωση του κατώτατου μισθού) την άμεση αύξηση του στα 751 ευρώ. Πρόταση που απαράδεκτα αγνόησε ο κ. Μητσοτάκης».

«Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει να διεκδικεί αλλαγή του νόμου και καθορισμό του κατώτατου μισθού από την ελεύθερη διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ώστε να εξασφαλίζεται διαχρονικά, ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Αν σου άρεσε κάνε