Κατώτατος μισθός: Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο

Κατώτατος μισθός: Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:40 Δημιουργία 26/07/21, 10:05
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το ζήτημα του κατώτατου μισθού θα τεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας, υπό τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται σε αύξηση κατά περίπου 2%. Αν τελικά αυτό ισχύσει, τότε ο κατώτατος μισθός θα φθάσει από τα 650 στα 663 ευρώ.

Αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, λόγω της βαθιάς ύφεσης, εμφανίζονται οι περισσότεροι εργοδοτικοί φορείς. Αντίθετα, η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα αναθερμάνει την αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα του Υπουργικού Συμβουλίου θα είναι:

  • Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, του νομοσχεδίου για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Γενικό Εμπορικό Μητρώο και Υπηρεσίες Μιας Στάσης - Ενσωμάτωση Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1151».
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη των νομοθετικών πρωτοβουλιών Υπουργείου Υγείας: α) Κύρωση δύο συμβάσεων δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος: Δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, Δωρεά PET CT στα Νοσοκομεία Ιωαννίνων, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου και Λάρισας, β) Φαρμακευτικοί σύλλογοι: Κωδικοποίηση και επικαιροποίηση της νομοθεσίας, γ) Σύσταση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου «Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας/Ακτινοθεραπείας Ελλάδας» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.).
  • Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Κώτσηρα, για την Κύρωση Σύμβασης της Χάγης για Διεθνή Προστασία Ενηλίκων.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, για την παροχή σύμφωνης γνώμης για τον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο σύμφωνα με το άρθρο 103 παρ. 7 του ν. 4172/2013 (Α' 167).
  • Ενημέρωση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027.

Αν σου άρεσε κάνε