Δυναμιτίζει το κλίμα από τα Κατεχόμενα ο Ερντογάν

Δυναμιτίζει το κλίμα από τα Κατεχόμενα ο Ερντογάν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:02 Δημιουργία 19/07/21, 18:50
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος από τα Κατεχόμενα, αναφερόμενος ξανά σε περί λύσης δυο κρατών στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε το Κυπριακό ως μια «μεγάλη εθνική υπόθεση της Τουρκίας» και πρόσθεσε ότι η χώρα του «έχει καταβάλλει μεγάλο αντίτιμο» για τις κινήσεις στο Κυπριακό.

Μάλιστα, ο ίδιος κάλεσε όσους «διαβάζουν» το Κυπριακό από την οπτική γωνία διάφορων λόμπι των ΗΠΑ, να εστιάσουν στις πραγματικότητες. Όπως είπε, είναι ξεκάθαρη η ταυτότητα των δυνάμεων της κατοχής στο νησί.

«Ο Ελληνοκύπριος δεν τηρεί τις υποσχέσεις του», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ε/κ κρύβονται πίσω από τις παραμέτρους του ΟΗΕ. «Δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε σε αυτά και να χάσουμε άλλα 50 χρόνια», δήλωσε και πρόσθεσε ότι στην Κύπρο υπάρχουν δυο ξεχωριστοί λαοί και δυο ξεχωριστά κράτη, σημειώνοντας ότι η Τουρκία υποστηρίζει την σχετική πρόταση του Ερσίν Τατάρ, η οποία κατατέθηκε στην άτυπη διάσκεψη της Γενεύης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ΑΟΖ, κατάθεσε για μια ακόμη φορά την οπτική της κυβέρνησής του για το όλο ζήτημα και υπενθύμισε ότι η ε/κ πλευρά δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση περί διάσκεψης για τα ζητήματα της Α. Μεσογείου. «Δεν επιθυμούμε ένταση», δήλωσε και αναφέρθηκε στη σημασία της δίκαιης μοιρασιάς στο ζήτημα της ΑΟΖ.

Αν σου άρεσε κάνε