Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τα 47 χρόνια από το πραξικόπημα στην Κύπρο

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τα 47 χρόνια από το πραξικόπημα στην Κύπρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:26 Δημιουργία 15/07/21, 14:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ανακοίνωση για τα 47 χρόνια από το πραξικόπημα στην Κύπρο δημοσιεύει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας την ανάγκη να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού.

«Σαράντα εφτά χρόνια από την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Μακαρίου από τη Χούντα, οι πληγές ακόμα παραμένουν ανοιχτές. Η Δικτατορία στην Αθήνα σε συνεργασία με χουντικούς και παραστρατιωτικούς οργάνωσαν την ανατροπή της Δημοκρατίας στην Κύπρο, με αποτέλεσμα τη μεγάλη εθνική τραγωδία. Σαράντα εφτά χρόνια μετά διδασκόμαστε ακόμα το πού μπορούν να οδηγήσουν οι ενέργειες αφρόνων και αντιδραστικών κύκλων όταν αυτοί επικρατούν: προδοσίες, ανθρώπινος πόνος, προσβολή της Δημοκρατίας και περιορισμός της εθνικής ισχύος», αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση.

«Γι' αυτόν τον λόγο θα πρέπει να συνεχιστούν οι συνομιλίες και οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει: «Είναι ζήτημα Δημοκρατίας και προάσπισης των συμφερόντων, πρωτίστως, της Κυπριακής Δημοκρατίας, των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων».

Αν σου άρεσε κάνε