Μάσκα παντού και κλειστοί χώροι εστίασης-ψυχαγωγίας μόνο για εμβολιασμένους

Μάσκα παντού και κλειστοί χώροι εστίασης-ψυχαγωγίας μόνο για εμβολιασμένους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:26 Δημιουργία 08/07/21, 10:22
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Έτοιμη για τη λήψη πρόσθετων μέτρων που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους και θα έχουν ως στόχο τον περιορισμό των κρουσμάτων, που ανεβαίνουν επικίνδυνα τα τελευταία 24ωρα, δηλώνει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση που θα φέρει την υποχρεωτικότητα της μάσκας σε όλους τους χώρους, ενώ στους κλειστούς χώρους των κέντρων εστίασης και ψυχαγωγίας θα μπορούν να κάθονται μόνον οι εμβολιασμένοι.

Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είναι υπό σκέψη η επέκταση των μέτρων που ισχύουν για όσους ανεμβολίαστους πολίτες επιθυμούν να ταξιδέψουν στα νησιά, καθώς και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Ωστόσο, αισιοδοξία προκαλεί το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι αιτήσεις για εμβολιασμό, μετά την στασιμότητα που είχε παρατηρηθεί πριν από λίγο καιρό και συγκεκριμένα πριν από την ανακοίνωση των bonus και των προνομίων από την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της επίσκεψης που έκανε χθες στο Κερατσίνι για τα εγκαίνια του νέου κέντρου υγείας, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την αύξηση του αριθμού των αιτήσεων και επέμεινε στην ανάγκη του εμβολιασμού όλων των πολιτών.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για το γεγονός ότι τις τελευταίες επτά μέρες είδαμε μία σημαντική επιτάχυνση ως προς την προθυμία των συμπολιτών μας να κλείσουν ραντεβού», υπογράμμισε και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή τη τάση θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί». «Όσοι πολίτες δεν το έχουν κάνει ακόμα, να σπεύσουν να εμβολιαστούν, τα εμβόλια δουλεύουν, είναι αποτελεσματικά, σας προστατεύουν, μας προστατεύουν όλους», κατέληξε.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία των πολιτών ανησυχεί για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, αλλά ένα σημαντικό ποσοστό από εκείνους που δεν έχουν κάνει ακόμη ούτε την πρώτη δόση του εμβολίου, απαντά ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί.

Ειδικότερα σύμφωνα με την τελευταία έρευνα (της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ), το 60% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ανησυχεί για τις μεταλλάξεις.

Μεταξύ εκείνων που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο το 14% δηλώνει ότι θα το κάνει σίγουρα και το 26% απάντησε «μάλλον θα το κάνει».

Στον αντίποδα, το 21% λέει ότι «μάλλον δεν θα κάνει ποτέ το εμβόλιο» και το 36% ότι «σίγουρα δεν θα το κάνει ποτέ».

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα , το εξαιρετικά υψηλό 65% λέει «ναι - μάλλον ναι» στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ενώ το 52% δηλώνει ότι το φθινόπωρο «θα επιλέξει - μάλλον θα επιλέξει», χώρους μόνο για εμβολιασμένους. Αντίθετα, το 40% απάντησε ότι «θα επιλέξει - μάλλον θα επιλέξει» μεικτούς χώρους.

Τέλος, στην πρόθεση ψήφου επιβεβαιώνεται και από αυτή την έρευνα η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, δυο χρόνια μετά από τις εθνικές εκλογές η ΝΔ έχει προβάδισμα 14 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυβερνόν κόμμα συγκεντρώνει το 38% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24% , το ΚΙΝΑΛ με 7%, το ΚΚΕ με 6% , το κόμμα του κ. Βελόπουλου με 4,5% και το Μέρα 25 με 3,5%. Στο επίπεδο των ηγετών ο κ. Μητσοτάκης είναι πρώτος στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία με 42% και ακολουθεί ο κ. Τσίπρας με 24%.

Αν σου άρεσε κάνε