Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και «πλάτη» των ΟΤΑ

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και «πλάτη» των ΟΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:41 Δημιουργία 05/07/21, 10:37
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στη λήψη νέων μέτρων που θα φορούν τους ανεμβολίαστους προχωρεί πιθανότατα ακόμη και εντός της ημέρας η κυβέρνηση, η οποία δεν κρύβει την ανησυχία της για την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Σήμερα, Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σύσκεψης, στην οποία εκτός των επιστημόνων θα μετάσχουν και οι περιφερειάρχες της χώρας, καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών.

Θα εξεταστεί εκτός των άλλων και η συνδρομή της αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια υλοποίησης των μέτρων αλλά και στην αποφυγή συνωστισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του xrimaonline.gr, θεωρείται δεδομένη η επέκταση του μέτρου για την υποβολή υποχρεωτικά σε rapid test των ανεμβολίαστων που θέλουν να ταξιδέψουν στα νησιά και σε εκείνους που επιθυμούν να ταξιδέψουν από νομό σε νομό στην ηπειρωτική χώρα.

Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε μέτρα λαμβάνονται πλέον και θα ληφθούν το αμέσως προσεχές διάστημα, θα αφορούν τους ανεμβολίαστους , γεγονός που κατέστησε σαφές ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες (εφημερίδα Καθημερινή).

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε, ότι η απροθυμία για τον εμβολιασμό είναι παγκόσμια πραγματικότητα και όχι ελληνική ιδιαιτερότητα. «Καλούμαστε να απευθυνθούμε στους πιο καχύποπτους οι οποίοι δεν αποτελούν ένα ομοιογενές σύνολο», υπογράμμισε.

Επιπλέον, εξήγησε ότι υπάρχουν οι φιλοσοφικά αρνητές στο εμβόλιο που είναι πάρα πολύ δύσκολο να πειστούν. Υπάρχει και η εξαιρετικά κατακριτέα κατηγορία των “δεν βαριέσαι, ξέρω ότι δουλεύει, να το κάνουν οι άλλοι, να ξεπεραστεί η πανδημία, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να το κάνω εγώ”. Είναι αυτοί που αποκαλούνται free riders ή τζαμπατζήδες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο μεταξύ, κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αιτιάσεις που προέβαλε σχετικά με τα τελευταία μέτρα, άσκησε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στα social media ο ίδιος επεσήμανε ότι «κάποιοι ψάχνουν εναγωνίως να βρουν νέους "διχασμούς" εκεί που δεν υπάρχουν (κι όταν δεν τους βρίσκουν τους δημιουργούν οι ίδιοι ίσως γιατί τρέφονται μόνο από αυτούς)».

«Τελευταίο παράδειγμα», συνέχισε, «τα μέτρα δημόσιας υγείας για την εστίαση και την ψυχαγωγία σε κλειστούς χώρους και η αναγκαία διάκριση μεταξύ επιχειρήσεων αμιγούς χρήσης, μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες από COVID-19, και μικτής χρήσης, για όλους τους πολίτες με την προϋπόθεση ότι έχει προηγηθεί αρνητικό διαγνωστικό τεστ για τους ανεμβολίαστους».

Αν σου άρεσε κάνε