Κρίσιμος Ιούλιος για το αναγκαίο τείχος ανοσίας

Κρίσιμος Ιούλιος για το αναγκαίο τείχος ανοσίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:01 Δημιουργία 02/07/21, 07:45
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Κλιμακώνει τις κινήσεις της η κυβέρνηση, προκειμένου να πείσει τους πολίτες που αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τον εμβολιασμό, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια και να αξιοποιηθεί στο έπακρο ο Ιούλιος.

Τα μηνύματα Μητσοτάκη είναι πλέον καθημερινά, όπως καθημερινά είναι και τα μέτρα που αυξάνουν την ελευθερία κινήσεων εκείνων που έχουν κάνει το εμβόλιο. Η στρατηγική της πολιτείας που ξεδιπλώνεται μέρα με την μέρα, έχει ως στόχο να καταδείξει τις διάφορες που θα υπάρξουν σε επίπεδο δυνατοτήτων μεταξύ των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων, ενώ παράλληλα καθίστανται σαφείς και οι κίνδυνοι για την χώρα και την οικονομία, σε περίπτωση που δεν υπάρξει το φθινόπωρο το αναγκαίο τείχος ανοσίας.

Χθες, ο πρωθυπουργός από την Δράμα, όπου περιόδευσε, προέτρεψε και πάλι τους πολίτες να εμβολιαστούν. Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή του στο κέντρο της πόλης, κατευθύνθηκε στο σημείο, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι νέοι.

Τους χαιρέτησε, τους ευχήθηκε χρόνια πολλά για την γιορτή της Δράμας και είχε σύντομη συνομιλία μαζί τους, παροτρύνοντάς τους με έμφαση «να εμβολιαστείτε όλοι».

Την ίδια ώρα στη Βουλή, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ξεκαθάριζε ότι τα lockdown δεν μπορεί να είναι η λύση. Σε ομιλία του για το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2022 – 2025 και απαντώντας στο αν η ελληνική οικονομία αντέχει νέους περιορισμούς, ανέφερε συγκεκριμένα ότι «η Ελλάδα έχει ταμειακά διαθέσιμα. Έχει υποστεί όμως σοβαρή δημοσιονομική αφαίμαξη. Από την ώρα που υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού το lockdown δεν μπορεί να είναι λύση. Από την στιγμή που ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών εμβολιάζεται και υπάρχει απόθεμα εμβολίων πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με εμβολιασμό. Δεν μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι της λύσης το lockdown που θα έχει δημοσιονομική επίπτωση γιατί τα δημοσιονομικά είναι αθροιστικό «παιχνίδι».

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος επέμεινε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ότι «οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά». «Η οικονομία και η κοινωνία»- πρόσθεσε -«δεν πρόκειται να ξανακλείσουν, για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια». «Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη», ξεκαθάρισε.

Τα ίδια μηνύματα από την πλευρά της πολιτείας και των επιστημόνων θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν και αλλά κίνητρα, ειδικά στους νέους, προκειμένου να κάνουν άμεσα το εμβόλιο.

Αν σου άρεσε κάνε