Όλα τα «όπλα» για το στοίχημα της ανοσίας

Όλα τα «όπλα» για το στοίχημα της ανοσίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:44 Δημιουργία 01/07/21, 10:40
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Κάθε δυνατή πίεση και κάθε μέσο αξιοποιεί πλέον η κυβέρνηση, προκειμένου να «τρέξουν» ταχύτερα οι εμβολιασμοί και να πειστούν και οι πλέον καχύποπτοι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

Μετά το bonus που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τους νέους, τα προνόμια για τους εμβολιασμένους, χθες η πολιτεία ζήτησε και έλαβε τη συνδρομή και της Εκκλησίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο και του ζήτησε ευθέως την εμπλοκή της Εκκλησίας στην όλη προσπάθεια, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Θέλω να σας ζητήσω ακόμα μια φορά την παρότρυνσή σας και ενδεχομένως μέσω και των κηρυγμάτων των ιερέων στο ποίμνιο, ώστε να κάνουν οι καχύποπτοι αυτό το πρόσθετο βήμα, να τους πείσουμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς, αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία δικιά τους και των οικογενειών τους. Το έχετε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και θέλω να σας ευχαριστήσω, θα το ζητήσω να το κάνετε μια φορά ακόμα», σημείωσε, απευθυνόμενος στον κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος από την πλευρά του συμφώνησε και δεσμεύθηκε να το πράξει.

Την ίδια ώρα, και το υπουργείο Υγείας «ανεβάζει ταχύτητα», προαναγγέλλοντας εμβολιασμούς ακόμη και στις παραλίες, μέσω κινητών μονάδων του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Κικίλιας που βρέθηκε χθες στην Κρήτη, ανακοίνωσε ότι από τις 6 Ιουλίου ξεκινά από την μεγαλόνησο η επόμενη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία» σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς ατόμων, που είτε ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και δεν έχουν τη δυνατότητα, είτε επειδή ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας πρωτοβάθμιας περίθαλψης, Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι επιχειρησιακά υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν εμβολιασμοί «κοντά στην κοινωνία», ακόμη και σε μεγάλες πλαζ και πλατείες, αν και κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στον άμεσο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας.

Πάντως, χθες, όπως γνωστοποίησε ο κ. Γεωργαντάς, μετά από την ανακοίνωση για την παροχή του bonus των 150 ευρώ, αυξήθηκαν κατακόρυφα οι δηλώσεις συμμετοχής νέων στους εμβολιασμούς.

Από τις 18.000 που ήταν την πρώτη ημέρα μετά από την ανακοίνωση, έφτασαν χθες τις 30.000.

Η κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε, θα βοηθήσει αποφασιστικά την προσπάθεια και είναι έτοιμη να παρουσιάσει και αλλά «όπλα», που θα αφορούν τους μεγαλύτερους χώρους, που θα υποδεχθούν συναυλίες ή άλλες εκδηλώσεις, όπου συγκεντρώνονται περισσότεροι πολίτες.

Αν σου άρεσε κάνε