Στις 12.30 οι ανακοινώσεις για τις ελευθερίες των εμβολιασμένων πολιτών

Στις 12.30 οι ανακοινώσεις για τις ελευθερίες των εμβολιασμένων πολιτών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:45 Δημιουργία 29/06/21, 09:33
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το μεσημέρι της Τρίτης, στις 12.30, οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα ανακοινώσουν το σχέδιο για την περαιτέρω ελευθερία κινήσεων των εμβολιασμένων πολιτών στους χώρους ψυχαγωγίας, αθλητισμού και εστίασης.

Η κυβέρνηση ανοίγει τη «βεντάλια» των προνομίων για τους εμβολιασμένους, σε μια ύστατη προσπάθεια να χτίσει μέχρι το φθινόπωρο το πολυπόθητο «τείχος ανοσίας» και να προστατευθεί η χώρα από μια επίθεση του μεταλλαγμένου κορονοϊού.

Μετά την ανακοίνωση της χορήγησης του voucher των 150 ευρώ στους νέους των ηλικιών 18-25 ετών, που έχουν εμβολιαστεί έστω με την πρώτη δόση είτε πρόκειται να εμβολιαστούν, η συνέχεια θα δοθεί με την παροχή της δυνατότητας σε επιχειρήσεις της εστίασης και της ψυχαγωγίας, αλλά και στους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων να δημιουργήσουν covid free καταστήματα, αποδεχόμενοι μόνον εμβολιασμένους πελάτες και χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να τηρούν αποστάσεις, μέτρα ή να έχουν οποιουσδήποτε περιορισμούς.

«Όσοι έχουν εμβολιαστεί, θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα των προνομίων για τους εμβολιασμένους που θα ανακοινωθούν σήμερα στις 12:30», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, τα καταστήματα εστίασης θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες. Σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες.

Τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους, θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες. Ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι όπως φαίνεται με τα σημερινά δεδομένα, σύντομα θα φτάσουμε στο 60% σε ό,τι αφορά το ποσοστό εμβολιασμού, αλλά δύσκολα θα ανέβουμε παραπάνω και για το λόγο αυτό θα πρέπει να βρούμε τρόπους να ανεβάσουμε το ποσοστό για να φτάσουμε στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Αν σου άρεσε κάνε