Προνόμια πριν την υποχρεωτικότητα

Προνόμια πριν την υποχρεωτικότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:38 Δημιουργία 29/06/21, 08:27
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Τη «βεντάλια» των προνομίων για τους εμβολιασμένους ανοίγει η κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να χτίσει μέχρι το φθινόπωρο το πολυπόθητο «τείχος ανοσίας» και να προστατευθεί η χώρα από μια επίθεση του μεταλλαγμένου κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, τα προνόμια στους εμβολιασμένους πολίτες είναι το τελευταίο βήμα πριν από την επιβολή σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζόμενων της υποχρεωτικότητας των εμβολίων.

Η υποχρεωτικότητα εφόσον δεν αποδώσει η επιλογή της παροχής προνομίων, θα αφορά εκτός από τους υγειονομικούς, τους δασκάλους, τους καθηγητές, το διοικητικό προσωπικό των σχολείων και τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ.

Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της παροχής των προνομίων έγινε χθες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και η στόχευσή του ήταν οι νέοι κάτω των 30 ετών.

Το μέτρο - bonus αφορά την χορήγηση voucher ύψους 150 ευρώ σε εμβολιασμένους ηλικίας 18-25 ετών, το οποίο θα καλύπτει ταξίδια ή επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα αφορά όλους τους νέους αυτής της ηλικιακής ομάδας, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν εντός του 2021.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση με ένα πολύπλευρο πρόγραμμα 40 δισ. ευρώ στήριξε τον παραγωγικό ιστό και πλέον έχουμε ανάπτυξη.

«Κρατάμε την μάσκα, όταν είμαστε πολλοί, εμβολιαζόμαστε, όταν είμαστε μόνοι μας», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι «σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους, όποτε θα αυξηθεί η χωρητικότητα και οι ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες».

«Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Πρόκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Η συνέχεια θα δοθεί μέσα στην εβδομάδα με την παροχή της δυνατότητας σε επιχειρήσεις της εστίασης και της ψυχαγωγίας, αλλά και στους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων να δημιουργήσουν covid free καταστήματα, αποδεχόμενοι μόνον εμβολιασμένους πελάτες και χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να τηρούν αποστάσεις, μέτρα ή να έχουν οποιουσδήποτε περιορισμούς.

Εν τω μεταξύ, οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ανακοίνωσαν ότι στο γήπεδο θα εισέρχονται μόνον οι εμβολιασμένοι φίλαθλοι και όσοι νόσησαν τους τελευταίους έξι μήνες και είχαν αρνητικό τεστ 14 ημέρες πριν από τον αγώνα. Είναι σαφές ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναλάβουν και άλλες ομάδες της super league.

Αν σου άρεσε κάνε