«Καμπανάκι» Πελώνη για τοπικές εξάρσεις της πανδημίας

«Καμπανάκι» Πελώνη για τοπικές εξάρσεις της πανδημίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:21 Δημιουργία 28/06/21, 14:17
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Η επιτάχυνση των εμβολιασμών κρίνεται επιτακτικά αναγκαία, καθώς η νέα μετάλλαξη είναι η πιο επιθετική απ’ όλες», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Στοχεύει», όπως είπε, «όσους δεν εμβολιάστηκαν, αλλά μας απειλεί όλους με μία νέα περιπέτεια. Γιατί η γενική ανοσία περνάει μέσα από την ανοσία του καθενός μας. Και οι ανεμβολίαστοι θα παραμένουν αναμεταδότες του ιού».

Η κυρία Πελώνη εξέφρασε τη διαπίστωση ότι «υπάρχουν περιοχές στις οποίες ο εμβολιασμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και ο κίνδυνος τοπικών εξάρσεων -ιδίως ενόψει της εισβολής της μετάλλαξης «Δ»- είναι σοβαρός. Αυτή τη στιγμή, σε αντίθεση με το τι συνέβαινε πριν από εννέα μήνες, υπάρχει επιλογή. Και ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στον εαυτό του και στην οικογένειά του, αλλά και απέναντι στην κοινωνία».

Ταυτόχρονα, σημείωσε, «η Πολιτεία θα συνεχίσει την επιτήρηση, ώστε να εντοπίζονται και να ελέγχονται τοπικές εξάρσεις. Γιατί είναι πάντα πιο εύκολο και πιο αποτελεσματικό να ελέγχεται μια τοπική έξαρση εν τη γενέσει της, παρά να αφήνεται και να ξεφεύγει από τον έλεγχο».

Για την κάρτα «ελευθερίας» προς τους νέους και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως «όσοι διαφωνούν με αυτό το μέτρο, να μας πουν αν καλούν τους νέους να μην εμβολιαστούν και να μην πάρουν τα χρήματα, αλλά και αν θέλουν ή όχι να χτίσουμε νωρίτερα το τείχος ανοσίας… Εκστρατεία ενημέρωσης υπάρχει και θα συνεχιστεί για την ευαισθητοποίηση όλων των ομάδων πληθυσμού. Θεωρώ αυτονόητη τη στήριξη της αντιπολίτευσης στο να ενθαρρύνουν τους νέους να εμβολιαστούν».

Επανέλαβε δε ότι προετοιμάζεται ταυτόχρονα και θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών ένα πλαίσιο κανόνων που θα αφορά ελεγχόμενες δραστηριότητες, σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπου θα δίνονται μεγαλύτερες διευκολύνσεις και δυνατότητες σε όσους είναι εμβολιασμένοι, να κινηθούν, τόσο σε κλειστούς χώρους, όσο και σε ανοιχτούς χώρους έντονου συγχρωτισμού.

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι, με αφορμή τις διευκολύνσεις προς τους εμβολιασμένους, υπάρχουν «πολίτες δύο ταχυτήτων. Στο στάδιο που βρισκόμαστε το όπλο που μας θωρακίζει στον ιό και τις μεταλλάξεις του είναι ο εμβολιασμός. Θεωρώ αυτονόητη τη συμμετοχή όλων στον εμβολιασμό. Ένα είναι το μήνυμα: εμβολιαστείτε».

Αν σου άρεσε κάνε