Ποια προνόμια «έρχονται» για τους εμβολιασμένους

Ποια προνόμια «έρχονται» για τους εμβολιασμένους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:48 Δημιουργία 28/06/21, 09:42
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Σήμερα, Δευτέρα μετά από ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με την συμμετοχή και μελών της επιτροπής εμπειρογνομώνων, αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο πακέτο προνομίων για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο, έτσι ώστε να ανέβουν άμεσα τα ποσοστά εκείνων που κάνουν το εμβόλι, γεγονός που θα οδηγήσει στο χτίσιμο του πολυπόθητου «τείχους ανοσίας» μέχρι το προσεχές φθινόπωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, τα προνόμια θα αφορούν την παρουσία πολιτών σε κλειστούς χώρους και οι τομείς που έχουν ήδη επιλέγει, θα είναι αυτοί της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού και της εστίασης.

Ουσιαστικά, θα δοθεί η δυνατότητα ελεύθερης κίνησης των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί σε εστιατόρια, γήπεδα αλλά και σε σινεμά, θέατρα και χώρους συναυλιών.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρηματίες της εστίασης να δέχονται μόνο εμβολιασμένους πολίτες, δημιουργώντας στην πραγματικότητα covid free χώρους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι «ο εμβολιασμένος θα μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα».

«Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στο κλειστό χώρο θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους. Αν στο εστιατόριο βρεθεί κρούσμα θα πρέπει να κλείσει. Δεν είναι ζήτημα διάκρισης», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος τόνισε πως «το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους εμβολιασμένους πολίτες είναι πως η ζωή τους θα γίνει ξανά κανονική».

Είναι σαφές πως η επιτάχυνση των κινήσεων που έχει ως στόχο τον πολλαπλασιασμό των εμβολιασμών και τα αυστηρά μηνύματα πολιτικών και επιστημόνων γίνονται και ενόψει των εκτιμήσεων πως η ινδική μετάλλαξη θα επικρατήσει σε πόλεις χώρες μέχρι τον Αύγουστο.

Η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει κάθε πιθανότητα επανάληψης των φαινομένων του περσινού φθινοπώρου, όταν το δεύτερο κύμα της πανδημίας χτύπησε με σφοδρότητα την χώρα μας.

Επίσης, θέλει να αποφύγει πιθανότητα γενικευμένων lockdowns, κάτι που εάν συμβεί, θα οδηγήσει σε πολλαπλά προβλήματα την κοινωνία και την οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο της εγρήγορσης, δεν πρέπει να αποκλειστεί ακόμη και νέο μήνυμα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος μόλις την περασμένη Παρασκευή εξήγησε από τις Βρυξέλλες, όπου συζητήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής το θέμα της πανδημίας και οι μεταλλάξεις του ιού, ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες είναι ασφαλείς.

Αν σου άρεσε κάνε