Κ. Μητσοτάκης: «Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει η Ευρώπη»

Κ. Μητσοτάκης: «Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει η Ευρώπη»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:40 Δημιουργία 25/06/21, 15:31
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ευχαριστημένος σχετικά με τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, συμμετέχοντας στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των κρατών-μελών.

«Η Τουρκία μονίμως εκφράζει αντίρρηση για τα συμπεράσματα και στο βαθμό που η θέση της ΕΕ είναι σταθερή δεν περίμενα μία διαφορετική αντίδραση» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση για την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών μετά την γνωστοποίηση των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Η Ευρώπη στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία και θεωρώ πως θα συνεχίσει στη λογική της αποκλιμάκωσης» τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας – απαντώντας σε άλλο σκέλος της ίδιας ερώτησης - ότι «δεν συναντήθηκα με τον Τατάρ, διασταυρωθήκαμε για δύο λεπτά και του είπα πως η λύση των δύο κρατών δεν θα μας πάει πουθενά. Όταν ο κ. Τατάρ μιλάει για δύο κράτη κανείς στην Ευρώπη δεν τον ακούει, σταματάει η συζήτηση. Ας βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Το πλαίσιο των σχέσεων μας με την Τουρκία μετά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ξεκάθαρο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε