Bloomberg: Μέρκελ και Μακρόν «τραβούν το αυτί» της Ελλάδας για χαλαρά μέτρα στον τουρισμό

Bloomberg: Μέρκελ και Μακρόν «τραβούν το αυτί» της Ελλάδας για χαλαρά μέτρα στον τουρισμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:04 Δημιουργία 25/06/21, 09:38
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αυστηροί απέναντι στην Ελλάδα και άλλες «τουριστικές» χώρες που έχουν ανοίξει τα σύνορά τους σε εμβολιασμένους με σκευάσματα όπως το Sputnik V ή κινεζικά, παρουσιάστηκαν η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, σηματοδοτώντας την πιθανότητα πρόσθετων περιορισμών στα ταξίδια πριν από την κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κ. Μέρκελ κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, είπε ότι κράτη- μέλη όπως η Ελλάδα καλωσορίζουν ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik V έναντι της Covid-19, παρόλο που το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν έχει λάβει την έγκριση του EMA και δεν είναι ξεκάθαρο πόσο αποτελεσματικό είναι έναντι των νέων επικίνδυνων στελεχών του ιού.

Οι επισκέπτες αυτοί μπορούν να μετακινηθούν στη συνέχεια ελεύθερα στο εσωτερικό της Ε.Ε., συμπλήρωσε η κ. Μέρκελ, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Υπέρ των θέσεων Μέρκελ συντάχθηκε και ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος φέρεται να συμφώνησε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο σχετικά με μια πιθανή απαγόρευση ταξιδιού από χώρες όπου η μετάλλαξη Δέλτα είναι ανεξέλεγκτη, εννοώντας το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ερωτηθείς για τη στάση Μέρκελ, Έλληνας αξιωματούχος είπε ότι η πλειοψηφία των ηγετών υιοθέτησε μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση, αναγνωρίζοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει ήδη εξαπλωθεί στην ΕΕ και δεν υπάρχει λόγος νευρικότητας για τα ταξίδια, υποστηρίζει το Bloomberg.

Αν σου άρεσε κάνε