«Γκάζι» για την ανάκαμψη με Γραμμή 4 και Ελληνικό

«Γκάζι» για την ανάκαμψη με Γραμμή 4 και Ελληνικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:38 Δημιουργία 23/06/21, 08:34
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με δύο εμβληματικά έργα, την γραμμή 4 του Μετρό και το Ελληνικό, που βρίσκονται πλέον στο σημείο έναρξης των εργασιών, η κυβέρνηση θέλει να σηματοδοτήσει την πορεία ανάκαμψης της χώρας που ξεκινά μετά από τη δίνη της πανδημίας.

Πρόκειται για δυο μεγάλα έργα υψηλού προϋπολογισμού, που θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας και όταν ολοκληρωθούν, θα έχουν αλλάξει την όψη της Αττικής και δη του κέντρου και των νοτίων προαστίων.

Χθες, υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή της γραμμής 4, ενώ την Παρασκευή η περιοχή που στεγαζόταν το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού περνά στη δικαιοδοσία του αναδόχου του έργου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που παρέστη χθες - μαζί με τον υπουργό Υποδομών - στην υπογραφή της σύμβασης για το Μετρό, τόνισε ότι «η χώρα γυρίζει σελίδα» και ότι «οι προοπτικές ανάπτυξης είναι εξαιρετικά ευοίωνες».

Ο πρωθυπουργός θύμισε ότι το 2006 σε μια παρέμβασή του στο Εθνικό Κοινοβούλιο, νέος βουλευτής τότε, είχε κάνει την πρόβλεψη ότι αν δεν προχωρήσουμε γρήγορα στην επέκταση του δικτύου του Μετρό, η Αθήνα θα παραλύσει.

Πιστεύω» - πρόσθεσε - «ότι 15 χρόνια μετά η πρόβλεψη αυτή εξακολουθεί να είναι επίκαιρη». Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο, αφού επεσήμανε ότι ο προϋπολογισμός του φτάνει το 1,6 δις. ευρώ, σημείωσε ότι «θα καλύψει τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές, θα προσδώσει σημαντική αξία στις περιουσίες, θα δώσει πρόσβαση στο Μετρό σε εμβληματικές περιοχές».

«Όταν ήρθαμε στα πράγματα το ζήτημα της γραμμής 4 φαινόταν ένας άλυτος γρίφος. Φτάσαμε κοντά στην ιδέα να ακυρώσουμε το σχετικό διαγωνισμό. Επιμείναμε και τα έργα θα ξεκινήσουν εντός του καλοκαιριού»,, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Καραμανλής επεσήμανε ότι «βάζουμε μπρος το μεγαλύτερο έργο της επόμενης δεκαετίας που θα αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών στο λεκανοπέδιο».

«Το έργο θα δώσει ώθηση στην οικονομία. Η δρομολόγηση του πέρασε από χίλια κύματα, πολλοί πίστευαν ότι πρέπει να ακυρωθεί. Εμείς επιμείναμε και σήμερα κάνουμε το έργο πραγματικότητα ανέφερε και πρόσθεσε ότι τα μεγάλα έργα δεν ανήκουν σε καμία πολιτική παράταξη αλλά σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό», κατέληξε .

Τη «σκυτάλη» των μεγάλων επενδύσεων στη χώρα παίρνει την Παρασκευή το Ελληνικό, ένα έργο που αντιμετώπισε δεκάδες προβλήματα, καχυποψία από τοπικούς παράγοντες, ενώ κατά το παρελθόν υπήρξε και αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Τελικά, όλα ξεπεράστηκαν και από το τέλος της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, όλη η έκταση περνά στη δικαιοδοσία του αναδόχου και εξαρτάται πλέον αποκλειστικά από εκείνον το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Αν σου άρεσε κάνε