Δ. Παπαστεργίου: «Κεντρικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση από τους ΟΤΑ των προγραμμάτων»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:16 Δημιουργία 22/06/21, 17:10
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Έναν ολιστικό κεντρικό σχεδιασμό για να μη χαθούν χρήματα από τη μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, της νέας Προγραμματικής Περιόδου και του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ζητά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο κ. Παπαστεργίου συμμετείχε στη διαδικτυακή ημερίδα «Εφαρμόζοντας πολιτικές κυκλικής οικονομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού στο πλαίσιο του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) και του Ταμείου Ανάκαμψης» που διοργάνωσε σήμερα ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

O κ. Παπαστεργίου επανέλαβε την πρότασή του, να υπάρξει προς όλους τους δήμους τεχνική βοήθεια και ιδιαίτερα στους μικρούς, ορεινούς και νησιωτικούς δήμους ώστε να μπορέσει, όπως είπε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις τεράστιες ευκαιρίες που ανοίγονται με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας αλλά και των διαδικασιών ώστε στο κομμάτι της διαχείρισης των απορριμμάτων και με τους 17 διαγωνισμούς που τρέχουν η Ελλάδα να κερδίσει το χαμένο έδαφος, τονίζοντας ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν δεν έγιναν με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην ημερίδα πήραν μέρος εκ μέρους της Ευρωπαίας επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα, ο επικεφαλής του τομέα Περιφερειακής Πολιτικής για την Ελλάδα και την Κύπρο, Carsten Rasmussen, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργος Κρεμλής, ο διοικητής του Ταμείου Ανάκαμψης Νίκος Μαντζούφας, ο καθηγητής ΕΜΠ Αντώνης Κοκόσσης, ο εθνικός συντονιστής του προγράμματος EU City Facility, Παναγιώτης Μιχαήλ και o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Easy Smart Grid, Τhomas Walter.

Η ημερίδα έγινε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε