Νόμος του κράτους το νέο εργασιακό

Νόμος του κράτους το νέο εργασιακό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 23:31 Δημιουργία 16/06/21, 23:19
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, με 158 ψήφους, όλες τις κυβερνητικής πλειοψηφίας.

«Βάζουμε κανόνες στη ζούγκλα και ξεπερνάμε τον Μεσαίωνα», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ για μεγάλο βήμα μπροστά, το οποίο δίνει παραπάνω δύναμη στους εργαζόμενους, την οικονομία και τη χώρα, μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Κατά της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση, η οποία καταψήφισε επίσης τον σκληρό πυρήνα των διατάξεων για τα εργασιακά.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο ξέσπασε νέος γύρος σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης.

Από την άλλη πλευρά, αρκετές διατάξεις, κυρίως αυτές που σχετίζονται με την ενσωμάτωση των Οδηγιών και των Συμβάσεων του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, έλαβαν θετική ψήφο από την αντιπολίτευση, με εξαίρεση το ΚΚΕ που έχει καταψηφίσει την αρχή, τα άρθρα και το σύνολο του νομοσχεδίου.

Στα ενδιαφέροντα καταγράφηκε και η, μετά από πολλούς μήνες, εικόνα των γεμάτων εδράνων στην αίθουσα της Ολομέλειας, μετά τη χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που επέτρεψαν τη συμμετοχή του συνόλου των βουλευτών με φυσική παρουσία στην ονομαστική ψηφοφορία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε