Κ. Χατζηδάκης για εργασιακό: «Πορευόμαστε στο δρόμο της κοινής λογικής»

Κ. Χατζηδάκης για εργασιακό: «Πορευόμαστε στο δρόμο της κοινής λογικής»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:40 Δημιουργία 09/06/21, 20:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Eμείς προχωράμε στο δρόμο της κοινής λογικής, εσείς προχωρήστε στο δρόμο του δογματισμού και της εμπάθειας», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν εξαπολύσει δριμύτατες επικρίσεις για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο συζητείται στη Βουλή.

Ο Κωστής Χατζηδάκης χαρακτήρισε «ατομικό δικαίωμα» του εργαζόμενου να επιδιώξει να διευθετήσει το χρόνο εργασίας του για να καλύψει τις οικογενειακές και προσωπικές ανάγκες, χωρίς να περιμένει την έγκριση του συνδικάτου. Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που υπερασπίστηκε τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ο υπουργός: «Ποιοι είμαστε εμείς, η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα υπόλοιπα κόμματα, τα συνδικάτα, που θα κάνουμε κουμάντο στη ζωή κάθε εργαζόμενου; Ποιοι είμαστε εμείς που θα πούμε στην εργαζόμενη μητέρα, πώς θα συμφιλιώσει την επαγγελματική με την προσωπική της ζωή;», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σημειώνοντας ότι «τα συνδικάτα υπάρχουν για να υπηρετούν τους εργαζόμενους και δεν υπάρχουν οι εργαζόμενοι για να υπηρετούν τα συνδικάτα».

«Έχετε το μονοπώλιο στην υπεράσπιση των προνομίων ορισμένων συντεχνιών και ορισμένων συνδικαλιστών. Εσείς έχετε κάθε δικαίωμα να κάνετε αυτό το οποίο νομίζετε, αλλά και εμείς, που είμαστε ένα μεγάλο λαϊκό και ευρωπαϊκό κόμμα, προχωρούμε με τις αναγκαίες τομές και με τις αναγκαίες συνθέσεις. Φέρνουμε στην Ελλάδα σύγχρονες ευρωπαϊκές πρακτικές, προσπαθούμε να προχωρήσουμε με ρυθμίσεις που συνδυάζουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, που είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με την προστασία του εργαζόμενου. Γι΄αυτό, τούτο το νομοσχέδιο είναι ένα νομοσχέδιο που δίνει δύναμη στον εργαζόμενο και δύναμη στην οικονομία. Εμείς προχωρούμε σε αυτό το δρόμο, στο δρόμο της Ευρώπης, στο δρόμο της κοινής λογικής, εσείς προχωρήστε με τους δογματισμούς και τα ξεπερασμένα συνθήματα», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε