Κ. Μητσοτάκης: Υποχρεωτικότητα, προνόμια και αισιοδοξία

Κ. Μητσοτάκης: Υποχρεωτικότητα, προνόμια και αισιοδοξία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:57 Δημιουργία 09/06/21, 09:43
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Υποχρεωτικότητα και προνόμια, βρίσκονται πλέον πιο έντονα από ποτέ, στο «τραπέζι», με δεδομένη την επιδίωξη κυβέρνησης και επιστημόνων για επιτάχυνση των ρυθμών εμβολιασμού των πολιτών, γεγονός που θα οδηγήσει στο πολυπόθητο «τείχος ανοσίας», μέχρι το πρόσεχε φθινόπωρο.


Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αποκάλυψε χθες ότι η κυβέρνηση συζητά την επιβολή υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους υγειονομικούς και στους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι αμέσως μόλις εξασφαλίσει η πρόσβαση όλων των πολιτών στο σύνολο των εμβολίων, τότε θα εξεταστεί η παροχή διευκολύνσεων, όπως είπε, προς τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί .


Στην τοποθέτησή του στη Βουλή για το «πράσινο πιστοποιητικό», ζήτησε την συνδρομή της αντιπολίτευσης στην προσπάθεια για μαζικό εμβολιασμό των Ελλήνων και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιβάλει από το φθινόπωρο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας, ενώ εξετάζει τις διευκολύνσεις που θα έχουν όσοι εμβολιάζονται.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής σχετικά με τους διαχωρισμούς που μπορεί να γίνουν και δήλωσε ότι στην παρούσα φάση και μέχρις ότου καταστεί δυνατή η πρόσβαση όλων των πολιτών σε όλα τα εμβόλια η κυβέρνηση προκρίνει την πειθώ για όσους είναι διστακτικοί. Μπροστά στον κίνδυνο για ένα τέταρτο κύμα πανδημίας που μπορεί να ενσκήψει από το φθινόπωρο, τα πράγματα θα αλλάξουν σε βαθμό που οι καταστηματάρχες της εστίασης να μπορούν να επιτρέπουν την είσοδο στις επιχειρήσεις τους μόνον των εμβολιασμένων, άφησε σαφώς να εννοηθεί .

Ακόμη, κάνοντας τον απολογισμό της προσπάθειας να ελεγχθεί η πανδημία ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε ότι με βάση τις τελευταίες εξελίξεις «έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε για το ταξίδι που ανοίγεται μπροστά μας». «Αρκεί να κρατήσουμε ασφαλές το σκάφος με τον θώρακα των εμβολίων και να αφήσουμε τον άνεμο της προόδου να ξεδιπλώσει τα πανιά του. Και να δουλέψουμε, επιτέλους, ενωμένοι προς τα εκεί που δείχνει η πυξίδα του αύριο. Με λίγα λόγια, αργά αλλά σταθερά, πάντα με την απαραίτητη προσοχή, γυρίζουμε τη σελίδα της πανδημίας και αρχίζουμε πια να γράφουμε τη σελίδα της ευημερίας, κατέληξε .

Αν σου άρεσε κάνε