Αρ. Πελώνη: «Δεν υφίσταται θέμα ανασχηματισμού»

Αρ. Πελώνη: «Δεν υφίσταται θέμα ανασχηματισμού»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:32 Δημιουργία 07/06/21, 14:21
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αγαπημένη συζήτηση των δημοσιογράφων χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αυτήν περί ανασχηματισμού, τονίζοντας παράλληλα πως ο Πρωθυπουργός δεν έχει κάποια ανάλογη ιδέα στο μυαλό του αυτό το χρονικό διάστημα.

«Σας θυμίζω ότι ο τελευταίος ανασχηματισμός έγινε πριν από 6 μήνες, ο πρωθυπουργός δεν είναι οπαδός των συχνών αλλαγών. Δεν υφίσταται λοιπόν αυτό το θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό ανέφερε: «Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία αυτό πρέπει να γίνει σαφές σε όλους. Η συζήτηση που αφορά μεγαλύτερες διευκολύνσεις και ελευθερίες σε όσους έχουν εμβολιαστεί είναι μια συζήτηση που γίνεται σε συνεργασία με τους ειδικούς οι οποίοι αξιολογούν και τα επιστημονικά δεδομένα. Δεν μπορεί ωστόσο να είναι μια συζήτηση που θα λάβει σάρκα και οστά πρακτικά αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός όλου του ενήλικου πληθυσμού» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας ότι αυτή την εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για τις ηλικιακές ομάδες 18-29 ετών.

Παράλληλα η κ. Πελώνη επισήμανε ότι ζητήματα, όπως η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας και η μουσική στα καταστήματα, καθώς και η ενδεχόμενη αύξηση παρευρισκομένων στις δεξιώσεις θα βρεθούν αυτές τις ημέρες στην ατζέντα της επιτροπής, «Όλα αυτά τα θέματα θα βρεθούν στην ατζέντα της επιτροπής και σε ότι αφορά το ωράριο κυκλοφορίας και την πιθανή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων ώστε να δοθεί μια ορατότητα στους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν τέτοιου τύπου δραστηριότητες σε μεταγενέστερο χρόνο» είπε.

Σε ερώτηση για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά τόνισε ότι «δεν μπαίνει στον γύψο κανένα δικαίωμα, είναι σεβαστό το δικαίωμα στην απεργία και το δικαίωμα στον συνδικαλισμό, ωστόσο σεβαστό θα πρέπει να είναι και το δικαίωμα του κοινωνικού συνόλου να μην γίνεται όμηρος αυθαιρεσιών και καταχρήσεων. Αυτά τα φαινόμενα αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο ακολουθώντας και τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Ακάρ η κ. Πελώνη επανέλαβε ότι η Ελλάδα προσδοκά και προσβλέπει σε αποκλιμάκωση πράξεων και λόγων. «Προφανώς έχουμε πολλές διαφωνίες με την τουρκική πλευρά και ακριβώς επειδή διαφωνούμε πρέπει να συζητάμε και πρέπει να μένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στις αντικειμενικές αξίες που ανακοινώθηκαν σήμερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε ορισμένες περιοχές δεν συνεπάγεται αυτόματη αύξηση του ΕΝΦΙΑ καθώς θα υπολογιστεί βάση συντελεστών που θα σχεδιαστούν και θα ισχύσουν από το 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε