ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος στην άθλια μεθόδευση της ΝΔ κατά του Νίκου Παππά

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος στην άθλια μεθόδευση της ΝΔ κατά του Νίκου Παππά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:35 Δημιουργία 01/06/21, 15:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

"Οριστική ταφόπλακα στην άθλια μεθόδευση της Ν.Δ. κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του Νίκου Παππά" χαρακτήρισαν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ την κατάθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την προέλευση των 3 εκ. ευρώ του Χρ. Καλογρίτσα.

Όπως τονίζουν , η έκθεση της ΤτΕ, αποκάλυψε την πραγματική ροή του χρήματος μεταξύ δύο ιδιωτών, επιβεβαίωσε την προέλευση και την κατάληξη των 3 εκατ. ευρώ, ξεκαθαρίζοντας ότι "το εν λόγω έμβασμα και η έκδοση της συναφούς εγγυητικής επιστολής έγιναν με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων από τον νόμο διαδικασιών", ενώ παρουσίασε "αναλυτικά στοιχεία για την κατάληξη αυτού του ποσού μετά την επιστροφή του στον όμιλο Καλογρίτσα".

Συγκεκριμένα, προσθέτουν, "όπως τεκμαίρεται από το άνοιγμα των λογαριασμών, το ποσό διοχετεύτηκε στο σύνολό του για την εξυπηρέτηση του παραγωγικού κύκλου της συγκεκριμένης εταιρείας: Προμηθευτές, δομικά υλικά μέχρι και την πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ και ασφαλιστικών ταμείων". Όπως προκύπτει ακόμα από την έκθεση, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές "για όλες τις κινήσεις ήταν ενήμερες τόσο η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος όσο και η ΤτΕ. Μάλιστα, η Attica Bank και η Εθνική Τράπεζα, όπως αναφέρεται στην έκθεση της ΤτΕ, υπέβαλαν στην αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος και τις σχετικές αναφορές με όλα τα στοιχεία. Όπως αναφέρεται, «η εν λόγω Αρχή διαβιβάζει κατά την κρίση της στις εισαγγελικές αρχές τυχόν περιπτώσεις που χρίζουν διερεύνησης»."

Αν σου άρεσε κάνε