Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:40 Δημιουργία 31/05/21, 13:35
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στις 14 Ιουνίου η συνάντηση

Η σημερινή συνάντηση ήταν μια ευκαιρία να συμφωνηθεί μια συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος από την πλευρά του επιβεβαίωσε ότι θα γίνει συνάντηση των κ.κ. Μητσοτάκη και Ερντογάν στις Βρυξέλλες.

Δένδιας: Έχουμε πλήρη επίγνωση των διαφορετικών θέσεων

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το σύνολο των ζητημάτων που άπτονται των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά και των σχέσεων Ε.Ε. – Τουρκίας

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των διαφορετικών και, σε ορισμένα σοβαρά θέματα, των διαμετρικά αντίθετων θέσεων που πρεσβεύουμε» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε ότι «σκοπός της σημερινής συνάντησης ήταν να επιχειρήσουμε μια διαδικασία πρώτης συνεννόησης και, αν αυτό καταστεί δυνατόν σταδιακής ομαλοποίησης σε βάθος».

Όπως είπε ο κ. Δένδιας, συμφωνήθηκε ένας περιορισμένος κατάλογος προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας, αλλά και η αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών Covid.

Τέλος, ο κ. Δένδιας συνεχάρη τον κ. Τσαβούσογλου για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ από την Αναντολού Εφές.

Αν σου άρεσε κάνε