Επίθεση Μπαχτσελί σε Μητσοτάκη: «Τουρκάκια -όχι Ελληνόπουλα» τα τα παιδιά στα Πομακοχώρια

Επίθεση Μπαχτσελί σε Μητσοτάκη: «Τουρκάκια -όχι Ελληνόπουλα» τα τα παιδιά στα Πομακοχώρια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:18 Δημιουργία 26/05/21, 11:04
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με υβριστικούς χαρακτηρισμούς επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί και κυβερνητικός εταίρος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Την οργή της Άγκυρας φαίνεται να πυροδότησαν οι πρόσφατες αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού, σε «Πομακοχώρια» και «Ελληνόπουλα», μιλώντας για τους μικρούς μαθητές της μειονότητας.

Ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων», κατά τη διάρκεια ομιλίας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, για «ρατσισμό και ζήτησε την παρέμβαση του Ευρωκοινοβουλίου κατά της Ελλάδας.

MHP Grup Toplantısı


«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στις 18 Μαΐου 2021 σε τηλεδιάσκεψη που είχε με μαθητές και δασκάλους του κρατικού νηπιαγωγείου στο χωριό Πάχνη της Ξάνθης, χρησιμοποίησε εκφράσεις που δεν καταπίνονται. Ο Μητσοτάκης τα σκ@τωσε και μέσα σ’ ένα ανεμοστρόβιλο ψευδαισθήσεων αποκάλεσε την Πάχνη πομακοχώρι και τα τουρκοπούλα ως ελληνόπουλα» δήλωσε, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr, καταλήγοντας προκλητικά: «Εκείνα τα παιδιά είναι τουρκάκια Και η Πάχνη δεν είναι Πομακοχώρι Το ευρωκοινοβούλιο τι θα δηλώσει για αυτές τις φασιστικές πολιτικές αφομοίωσης της ελληνικής κυβέρνησης ;Το να αποκαλούνται ελληνόπουλα τα τουρκοπούλα, δεν θα επιβεβαιωθεί ότι αποτελεί ρατσισμό;»

Αν σου άρεσε κάνε