Ανοίγουν οι «πύλες» της χώρας - Τι θα ανακοινώσει ο Χ. Θεοχάρης

Ανοίγουν οι «πύλες» της χώρας - Τι θα ανακοινώσει ο Χ. Θεοχάρης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:11 Δημιουργία 13/05/21, 08:00
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο υπουργός Τουρισμού θα παρουσιάσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την τουριστική σεζόν - Πληροφορίες για «ασπίδα» εμβολιασμού και στους εργαζόμενους στα νησιά, πέρα από τους μόνιμους κατοίκους

Μόλις δύο 24ωρα έμειναν μέχρι να ανοίξουν οι «πύλες» της χώρας, με την κυβέρνηση να επιδιώκει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των τουριστικών επιχειρήσεων, των εργαζομένων σε αυτές αλλά και του κρατικού μηχανισμού, προκειμένου να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα.

Σήμερα, Πέμπτη και αφότου χθες ανακοινώθηκαν τα μεγάλα βήματα προς την επιστροφή στην κανονικότητα, τα οποία αναμένεται να γίνουν από αύριο, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης θα παρουσιάσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια όλης της τουριστικής σεζόν.

Κρίσιμες παράμετροι για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η καθιέρωση του «πράσινου πιστοποιητικού», το οποίο έχει θέσει μετ’επιτάσεως ο πρωθυπουργός σε όλα τα ευρωπαϊκά fora, αλλά και ο περιορισμός της καραντίνας, όταν οι ταξιδιώτες επιστρέφουν στις χώρες τους.

Οι κινήσεις αυτές σε συνδυασμό με την εξαιρετικά σημαντική επιλογή του πρωθυπουργού να κινηθούν άμεσα οι εμβολισμοί όλων των κατοίκων των νησιών της χώρας, δημιουργεί ένα πλέγμα ασφαλείας για την Ελλάδα, ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που ονομάζεται «Γαλάζια Ελευθερία», θα εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι από 18 ετών σε 19 νησιά με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά και σε άλλα 36 ολοκληρώνονται έως τέλος Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, ο υπουργός Τουρισμού θα καταστήσει υποχρεωτικά τα αυτοδιαγνωστικά τεστ για όλους τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και γενικότερα στα τουριστικά καταλύματα, θα καθιερωθούν τα μέτρα που ισχύουν στην εστίαση και στις αίθουσες των ξενοδοχείων, ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί πιο σύντομο χρονοδιάγραμμα για τον εμβολιασμό των εργαζομένων στα νησιά, έτσι ώστε παρά το γεγονός ότι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι, να έχουν την ίδια «ασπίδα» με τους νησιώτες.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αθήνα περιμένει θετικά νέα τόσο από το Λονδίνο όσο και από το Βερολίνο, με την Ελλάδα να κατατάσσεται στην «πράσινη» κατηγορία, γεγονός που σημαίνει ότι οι Βρετανοί και οι Γερμανοί τουρίστες δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα μετά το ταξίδι τους στην χώρα μας.

Αν σου άρεσε κάνε