Πλήρη θωράκιση των νησιωτών ενόψει του restart στον τουρισμό

Πλήρη θωράκιση των νησιωτών ενόψει του restart στον τουρισμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 07:42 Δημιουργία 12/05/21, 07:30
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στόχος η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Ιουνίου - Θα εμβολιαστούν με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson οι μόνιμοι κάτοικοι άνω των 18 ετών 19 νησιών - Την Πέμπτη από το Σούνιο οι ανακοινώσεις Θεοχάρη για το άνοιγμα της σεζόν

Στην πλήρη θωράκιση των νησιών από τον κορονοϊό προχωρεί η κυβέρνηση, θέλοντας να εκπέμψει ένα σαφές μήνυμα ασφάλειας τόσο ως προς τους Έλληνες ταξιδιώτες όσο και ως προς τους ξένους τουρίστες, που σχεδιάζουν να επισκεφτούν την χώρα μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μια αιφνιδιαστική κίνηση υψηλού συμβολισμού και αποτελεσματικότητας ανακοίνωσε χθες τον καθολικό και πλήρη εμβολιασμό των μονίμων κατοίκων των νησιών το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου. Οι νησιώτες δηλαδή να υποδεχθούν το φετινό καλοκαίρι ασφαλείς και απόλυτα θωρακισμένοι από τον κορονοϊό.

Ο πρωθυπουργός που ονόμασε αυτή την προσπάθεια «Γαλάζια Ελευθερία», μιλώντας χθες σε τηλεδιάσκεψη, ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός αφορά όλους τους κατοίκους άνω των 18 ετών σε 19 νησιά και θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά και σε άλλα 36 ολοκληρώνονται έως τέλος Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό, συγκροτούνται νέα εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του ΕΣΥ και κινητά συνεργεία εμβολιασμού, που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού.

Η επιχείρηση θα ενισχυθεί από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες, αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που υλοποιούνται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος», το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τη «Σύμπλευση».

Επίσης, προβλέπεται η ένταξη εμβολιαστικών κέντρων ιδιωτικών μονάδων. «Η πρώτη μεγάλη παραλαβή των μονοδοσικών εμβολίων της Johnson & Johnson και στα τέλη του μήνα θα κατευθυνθεί εκεί, σε εσάς δηλαδή, ώστε να χτιστεί και το πρώτο μαζικό τείχος ανοσίας. Γιατί μόνο στα 19 μεγαλύτερα νησιά μας ζουν περισσότεροι από 700.000 συμπολίτες μας. Είναι λοιπόν μία μεγάλη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσετε εσείς, να αξιοποιήσει πρωτίστως η τοπική αυτοδιοίκηση και να κινητοποιήσει υπέρ του εμβολιασμού τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων σας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης .

Αύριο, Πέμπτη ο Χάρης Θεοχάρης ανακοινώνει από το Σούνιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που θα ισχύσουν στον τουρισμό, ενώ μέσα στις αμέσως προσέχεις ημέρες αναμένονται εξελίξεις και σε ό,τι αφορά τους Βρετανούς, που επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα μας. Εάν η Ελλάδα ενταχθεί στην «πράσινη κατηγορία» από την «πορτοκαλί» που είναι σήμερα, τότε αυτό σημαίνει ότι όποιος επιστρέφει στην Βρετανία, δεν θα είναι υποχρεωμένος να μείνει σε καραντίνα.

Ανάλογες θετικές εξελίξεις αναμένονται και από την Γερμανία , ενώ είναι βέβαιο ότι το θολό τοπίο που επικρατεί στην Τουρκία και σε ό,τι αφορά την πανδημία, θα επηρεάσει τις επιλογές και των Ρώσων τουριστών.

Τέλος , σήμερα ο Άκης Σκέρτσος θα ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις για σειρά θεμάτων, όπως είναι η κατάργηση των sms, η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, καθώς και η άρση των απαγορεύσεων στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Αν σου άρεσε κάνε