Αναστασιάδης: «Σαφής ο Γκουτέρες - Μη αποδεκτή η λύση δύο κρατών στην Κύπρο»

Αναστασιάδης: «Σαφής ο Γκουτέρες - Μη αποδεκτή η λύση δύο κρατών στην Κύπρο»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:56 Δημιουργία 29/04/21, 15:19
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Ενδεχόμενη προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων από πλευράς Τουρκίας θα είναι λόγος μη συμμετοχής μου σε μελλοντικές προσπάθειες», ξεκαθάρισε ο Κύπριος πρόεδρος

«Σαφές» χαρακτήρισε το μήνυμα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας στον απόηχο του ναυαγίου της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη ότι δεν γίνεται αποδεκτή η λύση των δύο κρατών στην Κύπρο που προτείνει η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Ο ίδιος εξέπεμψε ξεκάθαρο μήνυμα ότι «ενδεχόμενη προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων από πλευράς Τουρκίας θα είναι λόγος μη συμμετοχής μου σε μελλοντικές προσπάθειες».

Κατά τη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης στη Γενεύη ο Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, «ήταν σαφής προς την τουρκοκυπριακή πλευρά ότι λύση δυο κρατών δεν θα γίνει αποδεκτή».

«Παρά την εμμονή της τουρκοκυπριακής και τουρκικής πλευράς δεν εγκατέλειψε ο ίδιος (σ.σ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ) την προσπάθεια, επιθυμώντας να δώσει συνέχεια στην προσπάθεια που κατέβαλε προκειμένου να μεσολαβήσουν οι αναγκαίες διαβουλεύσεις έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί μια δεύτερη άτυπη Σύνοδος προκειμένου να συνεχίσουν οι προσπάθειες για εξεύρεση κοινού εδάφους για επανέναρξη των συνομιλιών», υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης.

Ο κύπριος πρόεδρος, τόνισε επίσης ότι η συμπαράσταση και η στήριξη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ήταν «απόλυτα άψογη και σε πλήρη συνάρτηση με τις δικές μας προσπάθειες.

«Προς την ίδια κατεύθυνση κινείτο και η αγγλική πλευρά και γι’ αυτό εκφράζω ευχαριστίες προς τον κ.Ράαμπ. Σε καμιά των τοποθετήσεων τους (σ.σ οι Άγγλοι) δεν ξέφευγαν από το πλαίσιο των ΗΕ για λύση», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

Αν σου άρεσε κάνε