Ζ. Ράπτη: Τον Μάϊο ανοίγουν τα ραντεβού για τους 18 και πάνω

Ζ. Ράπτη: Τον Μάϊο ανοίγουν τα ραντεβού για τους 18 και πάνω

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:23 Δημιουργία 28/04/21, 10:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την εκτίμηση ότι μέσα στον Μάιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς και της ηλικιακής ομάδας 18 – 30 ετών εξέφρασε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων έδωσε το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson στις 5 Μαΐου. Οι ηλικίες θα είναι από 18 και πάνω θα το δούμε όμως στη συνέχεια» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca η υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι απολύτως ασφαλές, επικαλούμενη και την επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, κάνοντας λόγο για απειροελάχιστα περιστατικά επιπλοκών στο σύνολο των εμβολιασμένων που είναι πολλά εκατομμύρια. Σημειώνεται ότι οι ηλικίες 40 – 44 θα εμβολιαστούν με το AstraZeneca.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, σημείωσε πως παρατηρείται πολύ αργή αποκλιμάκωση της πανδημίας και εκτίμησε ότι μετά τις 20 Μαΐου τα ημερήσια κρούσματα θα πέσουν κάτω από τις 3.000.

Αν σου άρεσε κάνε