Ιερώνυμος: Συμψηφισμός με Μητσοτάκη για τις Εκκλησίες το Πάσχα

Ιερώνυμος: Συμψηφισμός με Μητσοτάκη για τις Εκκλησίες το Πάσχα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:39 Δημιουργία 19/04/21, 21:35
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Bρήκαμε μία λύση, να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος γα τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό

Συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα, στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, είχε ως αντικείμενο τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Ο Αρχιεπίσκοπος - μιλώντας σε δημοσιογράφους- σημείωσε πως “βρήκαμε μία λύση, να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας”. Όσον αφορά στην περιφορά του Επιταφίου, θα γίνει γύρω από τoυς Ιερούς Ναούς.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε μία έξοδο προς τα χωριά, λέγοντας “το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν. Και οι κάτοικοι, ιδίως των νησιών, φοβούνται την επιδρομή προς προς τα εκεί, μήπως έχουμε μετακίνηση του κορωνοϊού περισσότερη. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος».

Αν σου άρεσε κάνε