Β. Κικίλιας - Χ. Κλούγκε στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας»

Β. Κικίλιας - Χ. Κλούγκε στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:33 Δημιουργία 16/04/21, 16:49
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, επισκέφθηκαν την Παρασκευή ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους,

Ο κ. Κλούγκε συνομίλησε με πολίτες που βρίσκονταν εκεί για να εμβολιαστούν δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που εξελίσσεται η Επιχείρηση «Ελευθερία», ενώ τόνισε πως «τα εμβόλια σώζουν ζωές» και επισήμανε ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά στο τέλος του τούνελ, για αυτό και πρέπει να αντέξουμε λίγο ακόμα, αλλά και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον».

Ο Χ. Κλούγκε, ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας και την ελληνική Κυβέρνηση «για την ιστορική στιγμή που ζήσαμε χθες, την ίδρυση ενός νέου Γραφείου, το οποίο θα έχει έδρα την Αθήνα και αντικείμενο την ποιότητα της φροντίδας για όλες τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της λεκάνης της Μεσογείου».kikil_ias_poyΟ κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως η Επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά πολύ καλά και ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους σε αυτή, οι οποίοι προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας, υπηρετώντας έναν ανώτερο σκοπό, αυτόν της Δημόσιας Υγείας.

kikilias_poy1

«Είμαστε πεπεισμένοι ως ελληνική Πολιτεία, ότι θα συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε με αυτούς και ακόμα πιο αυξημένους ρυθμούς, με τις ποσότητες εμβολίων που έρχονται από την κοινή ευρωπαϊκή μας προσπάθεια, με ασφάλεια και με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να έχουμε φτάσει σε μία επιστροφή, σε μια μερική, στην αρχή, και μετά ολική κανονικότητα. Γιατί καταλαβαίνουμε ότι η κοινωνία, ο κόσμος θέλει και πρέπει σιγά-σιγά να ξαναπάρει τη ζωή του πίσω», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Το πρωί της Παρασκευής, οι κ.κ. Κικίλιας και Κλούγκε, συνοδεία του Πρόεδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα, επισκέφθηκαν την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών Τρίτων Χωρών, στον Ελαιώνα.

Αν σου άρεσε κάνε