Ικανοποίηση Μητσοτάκη για τα αυστηρά μηνύματα Δένδια σε Τσαβούσογλου

Ικανοποίηση Μητσοτάκη για τα αυστηρά μηνύματα Δένδια σε Τσαβούσογλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:59 Δημιουργία 16/04/21, 11:51
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ικανοποιημένος ο Κ. Μητσοτάκης με τον τρόπο που ο Ν. Δένδιας απάντησε στις προκλήσεις Τσαβούσογλου - Είχε τη ρητή εντολή του - Ούτε βήμα πίσω η Αθήνα από τις θέσεις της

Την ικανοποίησή του για τον τρόπο, με τον οποίο ο υπουργός Εξωτερικών διαχειρίστηκε τον προκλητικό λόγο του Τούρκου ομολόγου του κατά τη διάρκεια της χθεσινής κοινής συνέντευξης Τύπου, εξέφρασε ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Δένδια την ικανοποίησή του για το πώς χειρίστηκε ένα τόσο δύσκολο ζήτημα.

Η ξεκάθαρη δημόσια τοποθέτηση του κ. Δένδια επί τουρκικού εδάφους για τα εθνικά μας δίκαια αποτέλεσε το σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα και προς κάθε άλλη κατεύθυνση σε Ευρώπη και ΗΠΑ , ότι η Ελλάδα θέλει την θετική ατζέντα με τη γειτονική χώρα , αλλά δεν προτίθεται να υποχωρήσει ούτε σπιθαμή από τις θέσεις της για Αιγαίο, Μεσόγειο και Κύπρο.

Η πρωτοφανής δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας χθες το απόγευμα, μετά τη συνάντηση που είχαν, ενώ είχε προηγηθεί το τετ-α-τετ με τον Ταγίπ Ερντογάν, έδειξε αφενός μεν ότι υπάρχουν πολλές και σημαντικές διάφορες αφετέρου δε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να θέτει με κάθε ευκαιρία τα θέματα, χωρίς να τα προσπερνά.

Άλλωστε, ήταν απολύτως ενδεικτικό ότι ο κ. Δένδιας, ο οποίος και χθες και όλες τις προηγούμενες ημέρες ήταν σε «ανοιχτή γραμμή» με τον πρωθυπουργό, δεν άφησε τίποτε να «πέσει κάτω» και απάντησε σε μία προς μία τις προκλήσεις του ομολόγου του, Μελβούτ Τσαβούσογλου .

Σύμφωνα, μάλιστα, με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου «ο υπουργός Εξωτερικών είναι σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Είχαν εκτενή συνομιλία και την Τετάρτη και χθες μετά τη συνάντηση Δένδια – Ερντογάν και πριν από την συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου. Ο υπουργός Εξωτερικών είχε ρητή εντολή, εάν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως...».

Αν σου άρεσε κάνε