Είδε Ερντογάν και Τσαβούσογλου ο Νίκος Δένδιας

Είδε Ερντογάν και Τσαβούσογλου ο Νίκος Δένδιας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:00 Δημιουργία 15/04/21, 17:56
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Διμερείς και οι ευρωτουρκικές σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις και διεθνή ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Τουρκίας

Συνάντηση και με τον Μελβούτ Τσαβούσογλου είχε μετά το τετ-α-τετ με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Νίκος Δένδιας που βρίσκεται στην Άγκυρα.

Η συνάντηση ξεκίνησε τις 16:30 και ολοκληρώθηκε περίπου 1 ώρα αργότερα. Πραγματοποιήθηκε στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα του Προεδρικού Μεγάρου της Τουρκίας.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν «οι διμερείς και οι ευρωτουρκικές σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις και διεθνή ζητήματα».

Την κατ' ιδία συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών διαδέχονται οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την παράθεση προς τιμή του, από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δείπνου καταλύσεως της νηστείας «ιφτάρ», λόγω της έναρξης του ραμαζανιού.

Τον κ. Δένδια συνοδεύουν στην Άγκυρα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου.

Αν σου άρεσε κάνε