Προκλήσεις Ερντογάν πριν την άφιξη Δένδια -  «Η Ελλάδα δεν έχει δικαιώματα στην Αν Μεσόγειο»

Προκλήσεις Ερντογάν πριν την άφιξη Δένδια - «Η Ελλάδα δεν έχει δικαιώματα στην Αν Μεσόγειο»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:33 Δημιουργία 14/04/21, 19:57
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Λίγες μόλις ώρες πριν την άφιξη του Νίκου Δένδια στην Τουρκία, αλλά και μετά από τις δηλώσεις για τη θέληση της Τουρκίας να γίνει μέλος της Ε.Ε., ο Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να προκαλεί, κάνοντας λόγο για σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές του «τουρκολιβυκού μνημονίου».

«Εμείς στην ανατολική Μεσόγειο το μεγάλο μας άλμα το κάναμε με τη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη. Η Τουρκία με το θέμα της Λιβύης, έδειξε την αποφασιστικότητα της και στο ζήτημα των σεισμικών ερευνών και στο θέμα των γεωτρήσεων. Εμείς εκεί μπορούμε να κάνουμε και σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις. Η Ελλάδα ενοχλήθηκε διότι δεν διαθέτει τέτοια πλοία. Όμως η Ελλάδα δεν έχει και δικαιώματα στην περιοχή όπως έχουμε εμείς», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε τηλεοπτική του συνομιλία με νέους.

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες της Κύπρου για τις πολύμηνες έρευνες με γεωτρύπανα εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Άγκυρα έχει δείξει καλή θέληση και έχει αποσύρει τα πλοία της για συντήρηση, όμως πρόσθεσε πως «είπαμε και κάτι ακόμα, στην Κύπρο δεν θα επιτρέψουμε να σφετεριστούν τα δικαιώματα της βόρειας Κύπρου. Αν χρειαστεί θα επέμβουμε. Τα πλοία μας αυτή τη στιγμή είναι έτοιμα να πλεύσουν. Αν χρειαστούν να γίνουν βήματα, θα τα κάνουν. Εμείς δεν αποφεύγουμε τις συνομιλίες, αρκεί να ξέρουν πως πρέπει να σέβονται την Τουρκία».

Αν σου άρεσε κάνε