Γ. Γεραπετρίτης: Διαθέσιμα σε εργαζομένους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα 900.000 self tests

Γ. Γεραπετρίτης: Διαθέσιμα σε εργαζομένους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα 900.000 self tests

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:20 Δημιουργία 13/04/21, 09:54
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Εκατοντάδες χιλιάδες self test σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων θα είναι διαθέσιμα από την Πέμπτη, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη σε συνέχεια των εξαγγελιών που έκανε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο OPEN το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός ανέφερε πως ο /αριθμός των self test ανέρχεται σε 900.000 και αφορά εργαζομένους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, όπως τράπεζες, δικαστήρια, λιανεμπόριο και το μέρος της εστίασης που λειτουργεί.

Σε ότι αφορά στις μετακινήσεις του Πάσχα,, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως είναι πολύ νωρίς για να γίνουν προβλέψεις, ωστόσο είμαστε πολύ πιο κοντά στην ελευθερία. «Έχουμε στην διάθεσή μας όπλα όπως ο εμβολιασμός και τα self test», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την έναρξη χρήσης των self tests, ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως είναι αποτελεσματικά.

Να σημειωθεί πως την πρώτη μέρα διενέργειας των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων πριν την έναρξη των μαθημάτων, πάνω από 600 μαθητές και καθηγητές βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Αν σου άρεσε κάνε