Τσίπρας: Από τη μία «ο θαυμαστός κόσμος του κ. Μητσοτάκη» και από την άλλη «λουκέτα» και «θάνατοι εκτός ΜΕΘ»

Τσίπρας: Από τη μία «ο θαυμαστός κόσμος του κ. Μητσοτάκη» και από την άλλη «λουκέτα» και «θάνατοι εκτός ΜΕΘ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:31 Δημιουργία 02/04/21, 13:28
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, σημειώνοντας πως πρωθυπουργός και κυβέρνηση ωραιοποιούν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, τη στιγμή που το 20% των νοσούντων πεθαίνει εκτός ΜΕΘ.

«Είναι λυπηρό σε αυτές τις συνθήκες που ζούμε, εκείνοι που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη, να μην καταλαβαίνουν τίποτα και να μην σέβονται την αλήθεια και του ανθρώπους που υποφέρουν, χωρίς σχέδιο και αποφασιστικότητα», τόνισε πριν από λίγη ώρα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη βουλή για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο κ. Τσίπρας, ανέφερε ότι «οι νέοι άνθρωποι δεν μας εμπιστεύονται σήμερα, ενώ απαιτούν τα δράσουμε, να παραμερίσουμε αν είναι δυνατόν όλες τις διαφορές μας προς όφελος της χώρας».

Από τη μια πλευρά, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, βρίσκονται οι εργαζόμενοι, η κοινωνία, ο απλός λαός και από την άλλη, ο θαυμαστός κόσμος του κ. Μητσοτάκη, που όλα βαίνουν καλώς, ενώ τα λουκέτα αυξάνονται και δεν υπάρχει καμία φυσιολογική εξέλιξη.

Ο κ Τσίπρας πρόσθεσε ότι «με μια μακάβρια λογική, μας λέτε ότι είναι φυσιολογικό να πεθαίνει το 20% εκτός ΜΕΘ και ότι βρισκόμαστε σε καλύτερο επίπεδο από άλλες χώρες. Ναι αλλά είμαστε χειρότερα από πολλές άλλες χώρες». «Είναι δυνατόν άνθρωποι να πεθαίνουν και να αγωνιούν και οι αριθμοί να ευημερούν;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας για «δυσανεξία» των βουλευτών της ΝΔ.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι «οφείλουμε να σεβαστούμε στους χιλιάδες νεκρούς και σε όσους αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται στα ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία». «Με σεβασμό στην αγωνία για το σήμερα και το αύριο όσων βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται και να απειλείται. Και στην αγωνία εκείνων που αναζητούν μια διέξοδο στο προσωπικό και οικογενειακό τους αδιέξοδο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση επαναλαμβάνει συνέχεια τα ίδια απο τα τέλη Οκτώβρη, όταν, όπως είπε, ήμασταν μια χώρα που σε καιρό πανδημίας είχαν χαθεί 600 ζωές σε 8 μήνες.

«Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, όταν, όπως διευκρίνησε, τα ίδια και σήμερα, που είμαστε μια χώρα που τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν χαθεί 7.500 χιλιάδες ζωές, και μάλιστα πέντε μήνες στους οποίους εφαρμόζουμε το πιο σκληρό lockdown στην Ευρώπη», τονίζοντας ότι την τελευταία εβδομάδα είμαστε πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε ποσοστό αύξησης θανάτων στο 5,6%, αλλά και αύξησης κρουσμάτων στο 7% και μας ακολουθούν η Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο.

Ακόμη, σημείωσε ότι την τελευταία βδομάδα η χώρα έκανε, όπως υποστήριξε, βουτιά 20 θέσεων στον μηνιαίο Δείκτη Ανθεκτικότητας στον COVID, του Bloomberg που μας κατατάσσει στην 40η θέση ανάμεσα σε 53 χώρες;

Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, πρόσθεσε, αναφερόμενος στα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη, σε μια στιγμή που απαιτείται ένα μίνιμουμ έστω επίπεδο συνεννόησης, όταν απαιτείται η ενότητα της κοινωνίας για τη σωτηρία των ανθρώπων, η κυβέρνηση της ΝΔ προκρίνει το διχασμό, την ενοχοποίηση του πολίτη και τις διώξεις πολιτικών αντιπάλων και την αστυνομική καταστολή, μεταλλάσσοντας με επικίνδυνη αφροσύνη την απόγνωση σε οργή.

Αν σου άρεσε κάνε