Μαξίμου: «Το ΕΣΥ αντέχει παρά την πίεση»

Μαξίμου: «Το ΕΣΥ αντέχει παρά την πίεση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:18 Δημιουργία 26/03/21, 15:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Το τελευταίο 48ωρο υπάρχει μείωση εισαγωγών. Στο "Αττικό" είχαμε χθες 60 εισαγωγές, ενώ τις προηγούμενες μέρες ήταν και πάνω από 100», σημείωσε η Αρ. Πελώνη.

«Το σύστημα Υγείας αντέχει, παρά την πολύ πιεστική κατάσταση» είναι το μήνυμα, που εκπέμπει η κυβέρνηση, τη στιγμή που οι συζητήσεις για σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών έχουν προς το παρόν «παγώσει».

Ειδικότερα, μιλώντας στον «Real FM», η Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τα κρούσματα είναι υψηλά, αλλά υπάρχει μία εικόνα σταθεροποίησης σε εισαγωγές και εξιτήρια τις τελευταίες μέρες. Το τελευταίο 48ωρο, μάλιστα, υπάρχει και μείωση εισαγωγών. Για παράδειγμα στο "Αττικό" Νοσοκομείο είχαμε χθες 60 εισαγωγές, ενώ τις προηγούμενες μέρες ήταν και πάνω από 100. Στον "Ευαγγελισμό" είχαμε χθες 44 εισαγωγές, ενώ τις προηγούμενες μέρες ήταν επίσης γύρω στις 100. Αυτή είναι η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Την παρακολουθούμε και όλα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή. Το Σύστημα Υγείας αντέχει, παρά την πολύ πιεστική κατάσταση» υποστήριξε.

«Ήδη ξεδιπλώνεται, εδώ και πάρα πολλές μέρες, το έκτακτο σχέδιο για το ΕΣΥ στην Αττική, όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη πίεση. Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν», τόνισε η κυρία Πελώνη.

Η ίδια επανέλαβε πως «υπάρχει μεγάλη πίεση στην κοινωνία και ψυχολογική κόπωση» και πως «η κυβέρνηση πάντα αναζητά τρόπους για καλύτερη εφαρμογή των μέτρων, για μικρές ανάσες ελευθερίας, χωρίς επιδημιολογική επιβάρυνση. Μένουμε σε αυτή τη στόχευση. Πρέπει να είμαστε λίγο υπομονετικοί όλοι, καθώς προχωρούν οι εμβολιασμοί για να μπορέσουμε να χτίσουμε το πρώτο μεγάλο τείχος ανοσίας».

Υπενθύμισε, τέλος, πως σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για την επόμενη ηλικιακή ομάδα των 70 έως 74 ετών «κι έχουν φύγει χιλιάδες sms από το πρωί. Ελπίζουμε ότι όσο προχωράμε τους εμβολιασμούς κι όσο ανοίγει ο καιρός, αυτές οι ανάσες μπορούν να γίνουν μεγαλύτερες» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Αν σου άρεσε κάνε