Μ. Βαρβιτσιώτης: Το ρυθμό της για την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής επέβαλε η Αθήνα

Μ. Βαρβιτσιώτης: Το ρυθμό της για την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής επέβαλε η Αθήνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:07 Δημιουργία 26/03/21, 11:55
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας πως η Αθήνα επέβαλε το δικό της ρυθμό σε ότι αφορά στην Τουρκία, χωρίς να ωραιοποιεί την κατάσταση και εξήγησε ότι χρειάζεται ψυχραιμία

Συμπλήρωσε επίσης πως η Ελλάδα χρησιμοποιεί τη μέθοδο μαστίγιο-καρότο και αυτό γιατί η Αθήνα θέλει να υπάρχει το πλαίσιο των κυρώσεων στο τραπέζι όμως πιστεύει και θέλει να διατηρήσει τους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Άγκυρα .

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, η ελληνική πλευρά έχει καταφέρει να αναδείξει τη στάση της Τουρκίας σε ένα ζήτημα ευρωτουρκικό και όχι περιφερειακό, ενώ αποκάλυψε πως ακόμη και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, μίλησε στη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου για τη στάση της Τουρκίας σημειώνοντας πως η στάση της Άγκυρας τον έχει προβληματίσει όπως και της Ρωσίας και της Κίνας.

Σχετικά με τα βήματα Αθήνας-Άγκυρας ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι αναμένεται η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών Δένδια-Τσαβούσογλου, ενώ ο τρίτος γύρος των διερευνητικών επαφών θα πραγματοποιηθεί πριν το Πάσχα.

Αν σου άρεσε κάνε